AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
På lag med Tor
På onsdager i Oslo er det lagkampserie som gjelder. Den siste perioden har jeg spilt på lag Sus Opp, med Sus Opp sjøl, Lasse Aaseng, som lagkaptein. Det har gjerne vært Lasse og meg på det ene bordet, og Ida Wennevold + en Helness (Gunn, Tor eller Fredrik) på andre bordet.
 
Denne onsdagen var det ny lineup på laget, og jeg skulle få gleden av å spille med en av mine store bridgehelter, nemlig Tor Helness.

Jeg var litt mer nervøs enn vanlig, og prøvde å få noen minutter med Tor før spillestart, men han hadde en del røverhistorier som skulle fortelles til tilhørerskaren utafor lokalet, så det ble ikke tid til så mye annet enn «Norske og Små, meld korta».

Kvelden skred fram sånn tålelig bra, det eneste jeg klagde på var at jeg fikk litt for lite kjeft underveis. Så hadde jeg fått utdelt:

 
7 5 2
E D
E 6 5 3
10 9 5 2
 


Vi var utenfor sonen, og jeg åpnet med pass.
 
Frydenberg til venstre sa også pass, før Tor åpnet i 1 kløver. Mikkelsen til høyre sa 1 hjerter. Jeg meldte nå 1 grand, før Frydenbusk sa 2 hjerter. Etter to passer hadde jeg til 3 kløver, det gikk to nye passer, før siste hånda var med til 3 hjerter. Etter pass, pass kom Tor tilbake med 3 grand, og ingen hadde mer å tilføye...
 
Hele spillet så slik ut:

 
7 5 2
E D
E 6 5 3
10 9 5 2
 
K D 6 3
kn 9 8 7 6 4
kn 9
E
kn 10 3
K 10 3
K 10 8 7 4
D kn
 
E 9 8
5 2
D 2
K 8 7 6 4 3
 

 
Og meldingene var gått:

Vest             Nord                  Øst                  Syd
                    Eskil                                          Tor
                    pass                  pass                1 kl        
1 hj              1 gr                    2 hj                  pass
pass            3 kl                     pass                pass
3 hj              pass                   pass                3 gr
pass            pass                   pass

Hjerter 3 kom ut til dama, og i stikk to, kløver til knekt, liten og ess. Det ble raskt notert ni stikk, og Tor sa: «Der hadde du akkurat det jeg tenkte du hadde – gull makker.»

Senere skulle vi sammenligne. Vi hadde Gunn og Ida på det andre bordet, og da vi kom til dette spillet, så sa Ida: «170 inn.» Tor var raskt frempå: «170 inn? Har dere brent soneutgangen? Ja, ja, greit, vi meldte utgang da...»

Av Eskil Hagen
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger