AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
En sjeldenhet Publiseringsdato: 22.03.2011

Forrige uke skrev jeg at jeg ikke fant noen bridgebøker som hadde både gode spill og morsomme historier knyttet sammen. Et par dager senere hadde jeg Flekkefjords-gutta over på en treningssesjon før rundekampen som står for tur. Siden vi manglet en fjerdemann, kom vår nabo og nypensjonerte journalist Arvid Valente for å spille med meg. Han kunne fortelle meg at jeg måtte lese boken "Bridge in the Fourth Dimension" av Victor Mollo. Leende forteller Arvid at den er så morsom, og en av historiene er at en av spillerne skulle spille ut mot en storeslem, og miste trumfkongen på bordet. Spillefører ville selvfølgelig ikke gå glipp av denne sjansen, og forlangte kortet som lagt. Ja, og som seg hør og bør- trumf kongen var det eneste utspillet som betet kontrakten! Arvid må fjerne lattertårene.

Nå har jeg akkurat begynt å lese i boken, og Arvid, den er alt hva jeg mener en bridgebok bør være! Siden jeg har funnet denne boken, ville jeg dele et av de første spillene i bøken med dere.

Det er en sjeldenhet at man melder seg opp i storeslem når motparten har åpnet meldingsforløpet. Nord avslo med både 3 grand og fire spar, men da storeslemsinvitten kom med 6 hjertermeldingen, følte han at kortene var gode nok til en storeslem.

 
kn 10 8
3 2
E K 2
E 6 5 4 3
 
9 7 6
D kn 9
D kn 10
K D kn 10
5 4 3
8 7 6 5 4
9 3
9 8 7
 
E K D 2
E K 10
8 7 6 5 4
2
 
 
VestNordØstSyd
1 klxpass2 kl
pass2 grpass3 sp
pass3 grpass4 ru
pass4 sppass5 hj
pass6 klpass6 hj
pass7 sppasspass
xpasspasspass

Med alle kortene kjent har du kommet i 7 spar. Utspillet fra Vest er kløver konge. Hvordan vil du spille hjem kontrakten?

Du stikker utspillet og spiller en ny kløver som du stjeler med spar dame. Deretter spiller du en ruter til bordets ess fulgt av nok en kløver til stjeling, denne gangen med spar konge. På nytt spiller du en ruter mot bordet som du stikker med kongen, fulgt av en fjerde runde kløver som du stjeler med spar esset.

Nå må du spille spar fra hånden og finesse Vest for nieren, i det du legger åtteren i bordet. Den beholder stikket og dette er situasjonen:

 
kn 10
3 2
2
3
 
9 7
D kn 9
D
-
5 4
8 7 6 5
-
-
 
-
E K 10
8 7 6
-
 

Du fortsetter med å ta to runder trumf, og kaster to ruter på hånden. Deretter tar du for den den trettende kløveren. På hånden kaster du den siste ruteren. Men hva skal Vest kaste?

Kaster han en hjerter, spiller du hjerter og tar for honnørene dine, og hjerter ti er det trettende stikket, og kaster han en ruter, ja, da står ruter to i bordet!

 

Elegant spilleføring, ikke sant? Og historiene rundt spillene er også flotte. Jeg gleder meg til å lese mer...

 

Har du et spill du ønsker å fortelle om? Send meg en mail: tonje@bin.no

 

 

Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger