AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Bob Hamman

Under Buffet Cup, lå Europa bak etter første sesjon. Dessverre kom de aldri så sterkt tilbake at de gjorde kampen om seieren spennende. USA tok en overlegen seier. I ukens spill kan du selv se hvordan Bob Hamman førte kortene i en hardmeldt 3 grand. Du kan med åpne kort se hvordan du ville spilt kontrakten i vest, med hjerter 5 ut i fra nord.

 
8 2
D 9 8 5
5
E D 8 7 4 2
 
E kn
E kn 3
E kn 7 6 4
K 9 6
K 6 5 4 3
7 6 2
D 10 8 3
5
 
D 10 9 7
K 10 4
K 9 2
kn 10 3
 
 
VestNordØstSyd
passpass
1 ru3 kl 3 rupass
3 grpasspasspass

Det var kun Boye og Zia som hoppet inn med 3 kløver på nord sine kort. De fleste som satt nord meldte inn 2 kløver. Dessverre greide ikke Europa-paret som satt mot Zia å melde videre, så Zia fikk beholde 3 kløver, og greide i tillegg å spille den hjem.

Men USA klarte å melde seg opp i utgang ved Boyes bord, og klarte med en flott spilleføring å få hjem kontrakten. Kan du se hvordan?

Utspillet gikk til syds konge og Bobs ess. Bob fortsatte med spar knekt som han stakk over med kongen i bordet. Deretter tok han ruterfinessen. Etter at kongen kom på på tredje runde hadde han inntak i ruter i bordet, men var på hånden. Han la ned sparesset før han spilte den fjerde ruteren til bordets åtter. Dette var stillingen:

 
-
D 9 8
-
E D 8
 
-
kn 3
4
K 9 6
5 4 3
7 6
-
5
 
10
10 4
-
kn 10 3
 

Bob spilte så liten hjerter fra hånden som han lot seile rundt til Boye. Boye hadde valget mellom å ta stikket med hjerter ni, ta for hjerter dame, for å måtte gi Bob for kløver kongen, men stakk med hjerter damen, og fortsatte med hjerter i håp om at makkeren i syd hadde hjerter knekt. Bob kunne dermed forlange kontrakten da han hadde fått to sparstikk, to hjerterstikk og fem ruterstikk.

En fantastisk flott spilleføring, som viser at selv om Bob Hamman begynner å trekke på årene, kan han fortsatt trekke kortene i riktig rekkefølge!