AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
En artig fordelingshånd fra en lagkamp på høyfjellet Publiseringsdato: 01.03.2011

Noen av oss i Evje Bridgeklubb reiste på hyttetur en helg for å spille lagkamp. Vedlagt er et spill som var litt artig. Hvordan det ble meldt er ikke så interessant, men det er ingen tvil om at 8 spar ble et savn ved det ene bordet.

Minus 18 grader på stokken, masse nysnø og en trolsk fullmåne var ramme rundt denne lagkamphelga. Og den trolske stemninga ble ikke mindre av mange spill med spennende fordeling og artige spillepoeng. Det hele toppet seg da dette spillet dukket opp:

 
K 5
10 8 6
7 5 3
kn 9 8 6 2
 
E D 9 7 6 4 3 2
-
-
K D 7 5 3
kn 8
E kn 5 2
K D 10 9 8 4
E
 
10
K D 9 7 4 3
E kn 6 2
10 4
 

Det var X UP-sjef som møysommelig stokket og delte disse kortene i en lagkamp. Meldingene tok litt av og når Vest skulle melde hadde de allerede kommet i 7 grand doblet.

Vest lener seg tilbake og sier "8 spar doblet spiller bedre, men jeg finner det ikke i meldeboksen."

Vår medbrakte matematikkekspert brukte store deler av søndags formiddag på å regne ut sannsynligheten av å få 13 sorte kort på en hånd. Han ga opp prosjektet etter en times tid, men i løpet av mandagen tikket det inn en tekstmelding med en sannsynlighet på 0,016378548 promille.

Nå var sannsynligvis gjennomsnittspromillen blant hyttefolket noe høyere enn dette. Og selv om temperaturen sank under 20 minus, gikk diskusjonen innendørs om hva som er riktig åpning av vest. Uansett -  månen var full hele natta!


Mvh,
Torgils Våge og Bjørn Bakken
Evje Bridgeklubb