AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Mannen med hoven

BIN-medarbeider Snorre Aalberg fra Kristiansand Bridgeklubb er flere ganger blitt premiert for gode motspill. I Kragerø-Cupen for en god del år siden viste han enda en gang klasse, og det var en nytelse å bakspille ham i dette spillet. Spillefører bæsjet på draget i stikk to, og teitet da løkken rundt sin egen hals med Snorre som påpasselig bøddel:

 
E 10 4 2
-
kn 10
K 10 9 8 5 4 3
 
9 7 3
K 6
K 9 8 6 4 3
E D
K kn 8 6 5
D 10 7 5 4 2
D
2
 
D
E kn 9 8 3
E 7 5 2
kn 7 6
 


Selv hadde jeg spilt 4 kløver som Nord, og ruter dame ut ga 11 stikk og brukbar pluss-score. Hvordan meldingene gikk ved Snorres bord fikk jeg ikke med meg, men Syd havnet utrolig nok i søplekontrakten 2 grand.

Øst (Roald Mæsel) hadde fått vist majorfargene, og spar kom ut til 2 og konge. Mæslingen vred til liten hjerter – og dersom spillefører nå fyker opp med esset og straks sender av gårde en kløvertass, så berger han noen strøpoeng. Men Syd sov søtt – og la hjerter 9.

Dermed hadde Snorre fått lillefingeren, og dét skulle stå spillefører dyrt! Sett fra Syds stol måtte trønderen (som har sørlandsk oppholdstillatelse) fortone seg som selveste mannen med hoven under det som videre skjedde:

Snorre stakk med hjerter konge og fortsatte med en spar som makker tok seg av. Lillebror Mæsel skiftet nå til ruter dame som spillefører dukket. En kjapp liten tenkepause, så stakk Snorre over med kongen og fortsatte med ruter. Og der satt spilleren fast på ruter knekt i bordet (stikker han over med essetpå hånden, så river han ned hele taket). Han prøvde seg med en kløvertass nordfra, hvorpå (den gang) unge Aalberg godspilte ruterfargen sin med kløver ess som innkomst til den.

Fire velfortjente beter sendte nøyaktig alle poengene i vesterveg til Kristianby!

Med hilsen Arvid Valente, Flekkefjord Bridgeklubb


Har du et spill du vil fortelle om? Send det til meg på tonje@bin.no