AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Hva de ikke ser får de vondt av

Espen Lindqvist var en viktig brikke på det norske laget da Europa slo USA i Warren Buffett Cup. I dette spillet lurte han selveste Bob Hamman:

 
D 10 7 3
7
E kn 10 5 3
D 8 3
 
 
kn 6 2
E K 4 2
2
E K kn 6 2
 
 
VestNordØstSyd
HampsonHanlonHammanLindqvist
passpasspass1 kl
pass1 rupass1 hj
pass1 sppass1 gr
pass3 grpasspass
pass

Hjerter 10 kommer ut, og går til knekten i Øst. Hvordan spiller du kontrakten?

Espen dukket første hjerterrunde, men stakk fortsettelsen av hjerter dame med esset. Det ser det ut som om Vest har spilt ut fra 109xxx i hjerter, men uansett hvordan hjerteren sitter, har han ikke råd til å dukke andre hjerterrunde, siden motparten da kan sette opp beita i ruter.

Om Øst har både ess og konge i spar, vinnes kontrakten, for da har ikke Vest inntak til hjerterstikkene sine. Dette ser ut som eneste reelle sjanse til kontrakten.

 
D 10 7 3
7
E kn 10 5 3
D 8 3
 
E 5
10 9 8 6 3
K 8 7
7 5 4
K 9 8 4
D kn 5
D 9 6 4
10 9
 
kn 6 2
E K 4 2
2
E K kn 6 2
 

Men motparten ser bare 26 kort, sine egne og de 13 i bordet, og vet ikke hva du har på hånden. Dette visste Espen å benytte seg av: I stikk tre spilte han seg inn i bordet på kløver dame, og trakk liten spar fra bordet. Hamman i Øst la intetanende liten, og da Vest måtte bruke spar ess, var han plutselig uten inntak til hjerteren. Ruterreturen ble dukket, og Hamman måtte sette opp Espens niende stikk.

Øst burde greid prøven, sier du? Når ikke Hamman, en av verdens beste spillere gjennom tidene, greier å suse opp på kongen i denne posisjonen, er det ikke mange spillere i verden som greier det! Det var avgjørende å spille sparen tidlig, og å spille den fra bordet mot hånden, mens kortene ennå var skjult for motspillerne.

Har du sett et godt spill? Bruk BINs spillmal, og send det inn.

 

Eventuelt kan du sende en mail med spillet og en kort beskrivelse til marianne@bin.no.