AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Feil kontrakt Publiseringsdato: 01.03.2010

På onsdager og søndager har mange damespillere møtt opp på BBO for å spille bridge. Vi damer skryter ofte på oss at vi kan gjøre flere ting samtidig, men når du spiller bridge trenger du all fokus på nettopp bridgen. Når OL går av stabelen og Tora Berger eller en eller annen flott nordmann kjemper om medaljer, er det lett å glemme konsentrasjonen, sette seg i nærheten av TVn og bytte fokus.

Dette spillet dukket opp på spillingen en søndag, og at slike kort er vanskelig å melde, kunne man se hos damespillerne. Flere av dameparene endte i grandkontrakt eller hjerterkontrakt med mange bet.

Du har kommet i 4 hjerter i lagkamp og skal finne en spilleplan. Utspillet er en liten spar til esset, fulgt av spar dame.

 
10 9 2
E kn 4
10 9 3
E kn 10 9
 
 
K
K D 7 2
E K D kn 8 7
K 3
 

Ja, du hadde sikkert først bannet litt inni deg og vært irritert for at du ikke er i 6 ruter, men mister du fokus? Klikker du kortene i et vilt tempo for å bli fortest mulig ferdig slik at du kan skrive ulme meldinger til makker om at kontrakten var feil, eller prøver du å kjøle deg ned og legge en plan?

Tell taperne dine. Det ser ut som du bare har en spartaper, men dersom hjerteren ikke sitter 3-3, blir du fort kortere enn motparten i trumf. Du kan velge to muligheter når motparten fortsetter med spar i stikk to: 

1) Kast en vinner! OK, de får tre sparstikk, men så kan du stjele med trumfen i bordet (uten at du blir kort på hånden) og ta ut trumfen.

2) Stjel sparen, ta to runder trumf (IKKE tre, for det tåler du ikke om den ikke sitter 3-3) og spill ruter til de stjeler. Stjel spartilbakespillet på hånden, spill deg inn i bordet og ta ut trumfen. I dette tilfellet kan du få elleve stikk på en glimrende utført "reverse dummy".

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no