AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
God kortvurdering Publiseringsdato: 25.01.2011

Mange nordmenn hadde tatt veien til TGR`s Auction Pairs i London i midten av januar. De hadde kanskje forventet mer enn 78 spill over to dager, men desto viktigere var det å gjøre rett i hvert spill. Jeg spilte turneringen med min makker på damelandslaget, Tone Torkelsen Svendsen, og vi hadde verken spilt godt eller hatt mye gli om lørdagen, så vi lå under middels, men håpet å spille oss opp på søndagen.

Artur Malinowski er en svært dyktig bridgespiller. I spill 6 på søndags formiddag plukket han opp denne hånden mot Tone og meg:

 
E D kn 9 8
K D 4
6 5 4
E K
 
 

Har du bestemt deg for åpning?

Artur oppvurderte sin 19-poenger på grunn av den gode femkortsfargen og åpnet i en 20-21-grand. Janet De Botton i Nord meldte 3 grand. Utspillet fra Vest (meg) var en liten hjerter fra esset femte. Spillet så slik ut:

 
7 5 2
kn 8 3
E D kn 8 3
7 2
 
10 4
E 10 6 5 2
K 10 7
9 4 3
K 6 3
9 7
9 2
D kn 10 8 6 5
 
E D kn 9 8
K D 4
6 5 4
E K
 

Utspillet stakk Artur med knekten i bordet. Han spilte deretter spar til knekten, ruter til knekten, spar til damen, ruter til damen....

Joda, begge kongene satt tredje i kutt, og Artur kunne forlange alle stikkene. 3 grand +4 = 720

Denne scoren ga kun 11% til Tone og meg, og du må vel være enig i at det ikke var mye vi kunne gjøre med det (annet enn ikke å spille ut fra sin lengste og beste farge...)? Ved de fleste andre bordene åpnet Syd i 1 spar og noterte pluss 680 i 4 spar med tolv stikk.

Vel, det var to spill i runden, og Artur var spillefører i det neste spillet også. Her gjorde han en liten tabbe, men den får du ikke høre om før i neste uke.

Et godt råd til slutt: Sitter du med en åpningshånd som har 19 poeng med en god femkortsfarge, er det ofte rett å oppvurdere hånden til en 20-poenger. 

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no