AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Bare hopp i det

Er man frekk nok, kan det meste ordne seg. I hvert fall i dette spillet fra julecupen i Drøbak:

"Spillet i seg selv er dødt med godt motspill", skriver Ronny Korsmo, "men det ble da en artig historie":

 
4
AJ987
5
QT9653
 
AJ92
T2
873
AK83
K873
Q543
KT642
 
QT65
K6
AQJ9
J72
 
 
VestNordØstSyd
1 hjpass1 sp
pass2 klpass3 gr
passpasspass
Spillet er hentet fra julecupen i Drøbak 2008. Undertegnede tenkte som så, blodsonen, utmeldt uten aksjon fra første stund, åpnet i 1 hjerter. Ikke helt etter boka, men ikke helt ille hvis makker er blank, tenkte jeg.

Uansett, sluttkontrakten føyk hjem etter et litt uheldig hjerterskift fra vest. Etter runden gikk vi ut for å trekke den sedvanlige friske luften, der kommmer det også en slentrende Tor Helness med et smil på lur, hadde nettopp tryllet hjem 3 spar eller noe i den duren sa han. "Åja", sa jeg, spurte hvilket spill, fikk bekreftelsen, og svarte straks at makker tryllet hjem 3 grand. "Hvordan klarte han det da? Måtte jo få mange rutertapere!", smalt det fra Helness. "Neida, vi satt andre veien vi", sa jeg.

Helness som var på nippet til å gå i gulvet lurte jo veldig på hvordan det hadde gått til, jeg fortalte som sant var at jeg hadde åpnet i 1 hjerter på nord sin hånd. Hvor Tor repliserte ganske raskt, da var du jævla aktuell (slik Tor har for vane å si), samtidig som han halvt lo, halvt gråt :) (Spillefører var forresten Terje Nyborg)

Ellers skjedde det mye forskjellig rundt om i salen på dette spillet. Som en kuriositet kan vi nevne at det spilt kontrakter på alle trinn fra og med 1 grand til og med 6 kløver doblet NS, og til sammen NS og ØV ble det også spilt kontrakter i absolutt alle fargene, inkludert grand. 3 grand hjem NS ga ren kasse (+21), mens 3 spar hjem ØV også ga velfortjente plusspoeng ØV, +15.

Har du sett et morsomt eller godt spill? Send det inn til Ukens Spill.