AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Pus eller tiger

Etter å ha spilt cirka 120 spill under SIB nå i helgen, var det søndags kveld en treningskamp på 20 spill mot Bulgarias damer som sto for tur.

I spill 1 tok jeg opp følgende hånd:

 
10
E K 9 8 2
E kn 9 2
E kn 5
 

Makker åpner med 2 ruter som er søppelmulti, som hos oss viser 6-korts major og 3-7 poeng. Det går pass, og du er inne live.

Det første som farer gjennom hodet mitt, er at makker har spar, og det er lite sannsynlig at det står utgang. Jeg kan selvfølgelig melde 2 spar som viser en invitthånd med hjerter, men dette slår jeg raskt fra meg. Jeg detter ned på en 2 hjertermelding; pass eller korriger.

Hvorfor, spør du? Trøtt som jeg er, har jeg ikke særlig lyst til å spille kontrakten selv. Har makker hjerter, er jeg også sikker på at bulgarerne kommer til å balansere med en sparmelding. Har makker spar, som jeg tror hun har, kan det hende at motstanderne kommer tilbake med en balanseringsdobling eller melding. Makker har jo åpnet i 1. hånd, og det er mulig at de andre damene tror at de selv sitter med poengene. Er du med i tankegangen?

Meldingsforløpet fortsatte med 2 spar fra makker, pass, pass fra meg og en dobling fra venste. Makker passer, og øst melder 2 grand som Lebensohl. Det var jo akkurat dette jeg hadde håpet på. Jeg passer, det går 3 kløver fra venstre og pass til meg.

Lufta var gått ut, optimismen ble borte, vettet forsvant og en tam passlapp lå dessverre på bordet før jeg fikk tenkt meg om.

Hele spillet så slik ut:

 
D kn 9 8 7 6
kn 4
8 6 4
D 10
 
E 2
D 7 5
D 7 5 3
k 9 8 2
K 5 4 3
10 6 3
K 10
7 6 4 3
 
10
E K 9 8 2
E kn 9 2
E kn 5
 

Vi fikk inn tre bet, altså 150 poeng. På andre bordet hadde de meldt seg opp i 3 grand på mine kort, og gått en bet. 8 imp til de norske damer.

Pus eller tiger, lurer du på? Tja, jeg følte meg som en tiger da meldingene begynte. Jaktinstinktet var tent. Blodsmaken var sterk i munnen idet jeg sirklet inn byttet. Men da byttet løp rett inn i klørne mine, la jeg meg ned som om jeg alllerede hadde fortært det og ble tam som en pusekatt.

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no.