AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Spill og meld som du gjør i klubben Publiseringsdato: 27.09.2011
I siste runde i Monrad lag under årets bridgefestival satt undertegnede Øst og hørte makker Norvald Tjønn åpne med 1 hjerter. 1 spar inn fra Tor Helness i Nord, pass fra meg og pass fra Anna Malinowski. Makker hadde vel liten tro på at min pass var for straff, så han sa stilt og rolig 2 hjerter. Pass fra Helness, mens jeg så på verdensstjernen til høyre fra meg og mintes min gamle makker Birger Pedersens ord; ”Når du spiller mot gode spillere, melder du som om du spiller i klubben hjemme”. Ja vel, så sagt som gjort – 3 NT fra meg.
 
 
E 10 9 4 2
8 6 2
kn
K 10 9 7
 
K 8 3
E K 10 9 7 4
D 4
8 6
D kn 7 6 5
-
K 10 9 8 6
E D kn
 
-
D kn 5 3
E 7 5 3 2
5 4 3 2
 
 
Spillet i seg selv er jo ingen stor sak, men det artige er følgende; hvor mange stikk får du i bordet?
 
Ruter 2 kom ut fra frøken Malinowski, liten i bordet, knekten fra Helness, og jeg måtte stikke den.
 
Forsettelsen var ruter 6 fra hånd. En lengre tenkepause fra syd før hun stakk (Helness saket hjerter 2). Malinowski fortsatte med ruter mens bordet kvittet seg med en hjerter og Helness med hjerter 6. To nye ruterstikk ble innkassert mens bordet fortsatte med sine hjertersak. Helness saket hjerter 8 og kløver syv.
Opptellingen plasserte Helness med 5 spar, 3 hjerter, single ruter og dermed (opprinnelig) 4 kløver.
 
Jeg la så ned spar dame som fikk beholde stikket. Deretter en liten spar til konge og Helness’ ess. Jeg ble positivt overrasket da kløver konge fra Helness lå i bordet. Denne stakk jeg, og tok så av meg kløver dame og knekt, hvoretter spar til bordets åtter brakte Helness inn som så måtte spille spar opp i min saks.
 
Som den oppvakte leser nå har fått med seg fikk vi 10 stikk, ALLE på østs hånd. Ikke et skarve stikk å hente hos blindemann. Så da får vi vel fastslå da at 3 NT på 13 honnør er nok i en 3 NT kontrakt.
 
Med hilsen
Sigurd Østebøvik
BK Augvald - Haugesund