AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Den som ler sist ler best

I kampen mellom Rogaland 3 (Amundsen) og Rogaland 2 (Austad) i andredivisjon, avdeling Trondheim, dukket dette spillet opp. Tone T. Svendsen i nord åpnet med 1 spar og Martin Reinertsen i øst meldte inn forsiktige 2 hjerter på disse kortene;

-
A D 10 9 8 6 4
kn 6
A K 5 4

Videre gikk meldingsforløpet pass hos meg i syd, pass fra Atle Grefstad i vest, hvorpå Tone gjenåpnet med en dobling. Martin og jeg passet fornøyd, mens Atle i vest la frem en redobling som uttak. Ville du tatt ut på Martins hånd?

Nei,  du ville nok gjort det samme som Martin og de seks spillerne vi spurte i førstedivisjon. Du passer. Martin passet med et skjult smil om munnen og en uhørligbønn om leppene om at Tonje i syd ikke må ta ut. Og jeg, jeg la ned passlappen  med "Julekveldsvisa" av Alf Prøysen surrende i bakhodet. Dette var mine kort:

 
D 8 4 2
K kn 7 5 3 2
A 8
D
 

Som du ser hadde både Martin og jeg en grunn til å være fornøyde, og vi trodde vel begge at jula hadde kommet tidlig til Trondheim.

Dessverre har hele helgen i Trondheim vært som å spille en lagkamp i Gulashbridge. Det har vært utrolig mange fordelingshender der slemmer har stått både i syd og øst. Slike fordelinger ødlegger litt av bridgen, da det blir mye gjettverk, og har ført til konstant diskusjon blant spillerne mellom kampene. Er det naturlig med så mange fordelingshender? Hadde det samme skjedd dersom spillene hadde blitt delt manuelt? Har dataprogrammet vært innstilt på slike fordelinger?

Da røyken hadde lagt seg hadde Tone og jeg fått inn to redoblet beter som gå oss 1000 poeng. Glade og fornøyde fulgte vi diskusjonen mellom Atle og Martin hvor Martin viste hånden sin til Atle og spurte om han ville ha tatt ut redoblingen? Da oppsto det en trist visking mellom Tone og meg. Martin hadde en supersterk hånd, og Knut Erik Ljung som satt på Martin sin plass i lukket rom, ville nok ikke meldt inn bare to hjerter, nei,  fire hjerter var nok mer sannsynlig, og fire hjerter doblet med seks stikk ville gitt Knut Erik og Marianne minus 1100. Her hadde vi sittet og gledet oss over et spill som vi sannsynligvis kom til å tape med 3 imp.

Hele spillet så slik ut:

 
A K 9 6 5
-
K D 10 9 5
9 8 2
 
kn 10 7 3
-
7 4 3 2
kn 10 7 6 3
-
A D 10 9 8 6 4
kn 6
E K 5 4
 
D 8 4 2
K kn 7 5 3 2
E 8
D
 

Da Marianne Harding og Knut Erik Ljung kom ned og sammenligning av lister begynte, kunne vi nynne høylytt. Knut Erik hadde meldt inn 4 hjerter som hadde blitt doblet, men motparten hadde egget i motspillet slik at han bare gikk to bet. Og fantastiske minus 500 ga 11 imp til oss!

Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no