AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Parturnering

Plassfordelingen for NM par er kommet. 1 måned gjenstår av fristen for å få gjennomført KM par, der en kan skaffe seg en gjev parfinalebillett. Test parturneringsformen din i dette spillet innsendt av Trond Hantveit:

 
K 4
kn 6 3
E kn 8 4 3
kn 7 4
 
 
10 9 6
E K D 10 8 7 2
2
E 9
 
 
VestNordØstSyd
pass1 hj
1 spxpass3 hj
pass4 hjpasspass
pass

Utspillet er ruter konge. Hvordan spiller du kontrakten?

Stikk utspillet i bordet, og stjel en ruter på hånden! Det kan aldri koste noe, og kan gi deg tempo til å godspille ruteren senere. Så følger hjerter ess. Om trumfen sitter 2-1, kan du spille deg inn i bordet på neste runde trumf for å stjele nok en ruter høyt, og slik omstendighetene er, så faller ruter dame i Vest. Nå er det endelig tid for å prøve en spar mot kongen. Esset sitter bak, og Øst skifter kløver, men siden bordet har inntak på hjerter 6, får du saket en kløver og en spar på den godspilte ruteren.

For du har selvfølgelig omhyggelig spart på hjerter 2 slik at du har inntak til dette?

 
K 4
kn 6 3
E kn 8 4 3
kn 7 4
 
D 8 7 5 2
9
K D 6
K D 10 6
E kn 3
5 4
10 9 7 5
8 5 3 2
 
10 9 6
E K D 10 8 7 2
2
E 9
 

I lagkamp vil det være aktuelt å sikre kontrakten ved å gå for å stjele en spar i bordet, som blir ditt tiende stikk. Om du spiller trumf i stikk tre, er det eneste som kan beite deg at denne sitter 0-3, med tre hjerter i Øst, og spar esset i tillegg sitter bak. Da risikerer du å gå beit om de finner motspillet. Sjansen for dette er imidlertid minimal (først må trumfen sitte 3-0 på en spesifikk hånd = 11 % sjanse, og i halvparten av disse tilfellene vinnere du kontrakten ved at spar ess sitter foran). Men dette var ikke lagkamp, og i parturnering er overstikket gull verdt. Spillet er fra en turnering på BBO, og det var kun ett par som fikk 11 stikk i kontrakten.