AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Stol på makker

Ukens spill er en stilstudie i samspill. Hovedpersonene er fra forskjellige land, men spiller ofte sammen på BBO. Han som sa at "bridge and music are the only two universal languages" har mye rett, for om talespråket er forskjellig, så er bridgen lik:

 
8 3
E K D 5 4 2
E 10 4
10 4
 
E D 10 7 6 4 2
8
9
8 6 5 3
K kn 9 5
10 7 3
7 6 2
K kn 2
 
-
kn 9 6
K D kn 8 5 3
E D 9 7
 
 
VestNordØstSyd
2 sp3 hjpass3 sp
pass4 hjpass5 hj
pass6 rupass7 hj
passpasspass

Syds hånd har et enormt stikkpotensiale, men spar i utspill korter bordet i trumf på direkten, så det er avgjørende at trumffargen er god for at det skal stå slem. Ellers kan motparten hente et sparstikk når de kommer inn i trumf.

Ved å gå via 3 spar og så støtte hjerteren, har syd vist sparkontroll, sleminteresse og usikkerhet på om trumfen er god nok. Nord er helt med på notene, og med sin maksimumshånd (i forhold til meldingene) og ekstremt gode hjerter, viser han fram ruter ess på veien. Det er eksakt det syd trenger for å melde 7'eren. Glimrende meldt!

Var det noen som tenkte "Her er det jo bare å bruke Exclusion Blackwood"? Nord er presset, og kan ha en mye dårligere hånd for sin innmelding. Gi ham for eksempel: Kxx-EDxxx-x-Kknxx, og 4 hjerter er høyt nok.

Vest kunne gjort det mye vanskeligere for Nord-Syd. Parfymefordelingen rettferdiggjør å melde sparfargen minst et trinn høyere. Hvem vet hvordan meldingsforløpet hadde gått da.

Har du lyst til å dele et spill med våre lesere? Send det på mail eller bruk BIN spillmal.