AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Nye svindeltokter Publiseringsdato: 28.09.2010

Ukens spill har jeg fått tilsendt av Bjørn Børre Leinan. Han leste spillet hvor Tim Seres lurte motparten til å fortsette i samme fargen som utspillet, og Bjørn Børre kom på dette spillet hvor han selv gjorde det samme.

Hele spillet så slik ut, og Bjørn Børre tar over pennen:

 
8 x x x
x
E 10 x x
kn x x x
 
x
D x x x
K D 9 x x x
K x
D x
K kn x x x
8 x
E D x x
 
E K kn 10 x x
E 10 9
kn
10 9 x
 
 
VestNordØstSyd
pass1 hj1 sp
2 ru4 sp*passpass
5 hjpasspass5 sp**
xpasspasspass

* sperr – jo høyere, jo mer fordeling

** Kanskje ikke verdens beste vurdering.

Alternativene var pass eller dobbel. Dobbel for å spille ruter knekt ut, men det funker kun hvis makker har et ess (liten sjanse) eller hvis makker har spar dame. Slik det ble meldt, lignet det på at en av motstanderne var blakk i spar. Jeg var forberedt på å ta stampen i 6 spar også.

Selve spillet var fort over. Ruter kongen ut. Til liten!!! i bordet, 8 fra hans makker og knekten fra meg. Stakkars vest kunne ikke se at jeg var ute på en svindeltokt. Han var sikker på at jeg hadde Jx og at jeg avblokkerte for å ta finessen seinere. Legg merke til at finten også fort funker selv om vest har KDxxx. Han vil da kunne spille ny ruter for å drepe forbindelsene dersom jeg har Jx og makker xx. Jeg trenger vel ikke fortelle om ansiktsutrykket til vest når ruter 10 holdt i bordet i stikk to og jeg saket en kløver. Jeg tok ut trumfen og spilte meg inn i bordet på en spar for å hive nok en kløver på ruter ess, da var det bare å claime resten minus ett kløverstikk.

Bjørn Børre Leinan

 

Har du et spill du vil fortelle om? Send en e-post til tonje@bin.no

Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger