AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Sørlandsk sladder Publiseringsdato: 29.03.2011

Mange bridgespillere på Sørlandet ynder å bruke 2-åpninger i major for å vise en hånd under åpningsstyrke med 5 kort i major og 4 kort sidefarge i minior. Som spillefører har jeg av og til hatt nytte og glede av disse sørlandske sladremeldingene som informerer meg om ni av kortene til den hjelpsomme fienden.

 

Kanskje hadde jeg ballet i land følgende spill uten Vest hjelpsomme åpning... Men nå slapp jeg å slite altfor mye på tenkecellene for å snelle hjem kontrakten på en dobbelsidig skvis, takket være sladrehanken til venstre:

 

 
E K 7 5
K 9 6 5
10
8 6 5 2
 
D kn 10 9 8
kn 7
6 3
K kn 10 3
6 2
D 8 4 2
8 5 4
E D 9 7
 
4 3
E 10 3
E K D kn 9 7 2
4
 
                     

                                                        

Etter at Vest hadde informert meg ganske godt om fordelingen sin ved å åpne med 2 spar, havnet jeg som Syd i 6 ruter. Meldingene mine har jeg aldri fått premie for, så jeg avstår fra å fortelle om hvordan jeg kom dit. Men melder man som et villsvin, så bør man jo helst føre kortene på en måte som preventerer ilsk grynting fra makker...

 

Ut kom spar dame, og jeg var i stand til å telle opp 11 stikk. Men det tolvte..? Jo, hvis Vest hadde en hjerterhonnør dobbel...

 

Blindemanns ess vant utspillet, deretter kom tre ganger ruter med avkast av en hjerter og en kløver i bordet. Vest viste frem to bla´ ruter og hadde dermed fortalt meg at fordelingen hans var 5-2-2-4.

 

Nå ble den single kløvertassen servert fra hånden, og det var likegyldig hvem som ville ha stikket og hvilken svartfarge som ble spilt tilbake (hjerter hadde jo løst dén biffen for meg). Uansett henter spar konge sitt stikk, fulgt av spar til stjeling, og så trumfen til bunns. Før den siste ruterkrigeren gjorde sin entré, var kortbeholdningen til kvartetten rundt bordet denne:

 

 
7
K 9
-
8
 
kn
kn 7
-
K
-
D 8 4
-
E
 
-
E 10 3
2
-
 
                                   

                                                            

På ruter 2 måtte Vest ta farvel med kløver konge. Bordets spar 7 fikk da forlate arenaen med 1000 takk for hjelpen – og Øst sto overfor det ubehagelige valget mellom pest og kolera og det som verre er…

 

Det finnes et ordtak som illustrerer den skjebnen Vest og hans makker led. Jeg lærte det før jeg begynte i småskolen, og det lyder som følger: Sladrehank skal selv ha bank! Dét gjelder også ved bridgebordet!

 

Med hilsen

Arvid Valente,

Flekkefjord Bridgeklubb

 

Har du et spill du vil fortelle om. Skriv det ned og send det til meg på tonje@bin.no

 


Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger