AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
En liten familiefeide

 
E K 7
K 8 6 4
kn 8 4 2
K 7
 
kn 8 4
D kn 3 2
K 3
D kn 8 3
10 9 5 2
9 7
E 10 7 6
9 5 4
 
D 6 3
E 10 5
D 9 5
E 10 6 2
 
 
VestNordØstSyd
1 rupass2 gr
pass3 grpasspass
pass

Ut kom kløver 3.

Jeg har jo hørt at man skal ha respekt for sine foresatte, men at også de skal "stelle pent" med sitt avkom. Dette spillet er en "liten familiefeide" der far sjøl var utspilleren, og allerede der skjenket sin sønn i syd et billig stikk - ja, han fikk for tieren. Og fortsatte med ruter 5. Det stikket ville far ha, tok for kongen (andre gaven) og spilte kløver 8 til bordets konge. Nå fortsatte den sleipe sønnen med en ruter til nieren, og ruter dame godspilte bordets knekt.

Inne på ruter ess kom tredje kløver, nå tatt av esset. Så konge og ess i spar og ruter knekt med hjertersak, og da spar 7 nå ble spilt til damen, ble far sjøl skvist. Han valgte å legge kløver dame, og kløver 6 og to hjerterstikk ordnet resten. 11 stikk og topp!

Så respekten for alderen er så som så med for tiden, mens de eldre kanskje har blitt mykere og mer gavmilde - ja, slik som her hos familien Eriksen (mange med det etternavnet, så skal bare forbli to av dem). Tenk, fire kløverstikk med den beholdningen - ikke ille. Derfor er jeg her bare Oddvar.


Har du et spill du vil fortelle om? Send en mail til tonje@bin.no