AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Det hjelper å spille med Boye
Jeg hadde gleden av å spille 48 spill med Boye første helgen i januar. Påfølgende uke spilte jeg med Svein Erik Dahl, og følgende spill kom opp:

 
5 4
K 9 8 6 3
kn 7 5 2
9 7
 
E kn 8
kn 4
E K D 9 6 3
10 3
D 10 7 3
E D 10 7 5
10
E kn 6
 
K 9 6 2
2
8 4
K D 8 5 4 2
 
 
VestNordØstSyd
Svein ErikEspen
pass
1 rupass1 hj2 kl
2 rupass3 grpass
passpass


Muligens en skal gjenmelde 2 spar over Svein Eriks 2 ruter, men jeg hadde ikke tro på slem, og med fire spar ville kanskje Svein Erik ha meldt den fargen. Uansett, 3 grand måte spilles fra min side.

Syd spilte ut kløver konge, og da bordet dukket opp med kløver 10, var det intet behov for å dukke utspillet. Jeg vant og tok tre runder med ruter som jeg kastet en hjerter og en spar på. Før å ha spilt med Boye (FB) ville jeg nok ha spilt en runde til med ruter, men nå skiftet jeg fot og trakk hjerter knekt som ble dekket med kongen og vunnet med esset.

Jeg hadde ikke mye tro på at alt syd hadde for sin melding var konge-dame i kløver, så jeg spilte spar dame som syd dukket. Så spilte jeg en spar til knekten, og spar ess fulgt av to høye hjerter. Da heller ikke den fargen ville gi ekstra stikk, avsluttet jeg med å spille en kløver mot bordet og fikk til slutt for kløver knekt og elleve stikk (3+3+3+2). Jeg håper noen av dere har sett hvor jeg gikk feil? 

Etter å ha testet ruteren og spilt hjerter knekt som ble dekket av kongen og vunnet med esset, må jeg spille en kløver mot bordet for å "rectify the count". La oss si syd vinner og spiller en kløver til (dukker han kløveren, kan jeg etablere ruteren). Nå vil nord bli skvist i ruter og hjerter når jeg tar mitt tredje sparstikk (hvis syd hadde hatt dobbel hjerter, kan han ødelegge forbindelsene til skvisen ved å spille hjerter istedenfor kløver eller spar). Da blir det tolv stikk, delt topp og 35 av 36 MP i stede for "kun" 27 MP.

Jeg trenger nok 48 bord til før jeg ser den skvisen rutinemessig!!

Av Espen Gisvold
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger