AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Dame bridge-dårlig bridge? Publiseringsdato: 31.05.2011

I helgen gikk Nordisk Mesterskap av stabelen, og det var trist å sitte hjemme å se på BBO, siden jeg har spilt de to siste gangene. I dameklassen var det kun fem lag som spilte, og det ble dobbeltserie med 16 spill i hver kamp samt to walk-overkamper på hvert lag. Damene startet veldig bra, og da det gjensto noen få kamper så det ut som om de ville kopiere de siste årenes resultater og ta gull. Men dessverre ble det ikke slik, og de måtte ta til takke med sølv. "Det smaker ikke det samme, når man har smakt gull", var kommentaren Marianne kom med da jeg snakket med henne på telefon etter mesterskapet. Forståelig det.

I den åpne klassen var det seks lag som deltok, siden Færøyene sporty stilte. Gutta derimot hadde en fryktelig start. Etter ca halvspilt turnering lå de på femteplass, med kun Færøyene bak seg og det virket som om de skulle få tidenes dårligste resultat. Men det snudde for gutta, og med to seire på 25 VP var de fortsatt med i kampen. Med hjelp fra resultater i de andre kampene, kunne gutta til slutt se at gullet var i havn.

Både den åpne- og dameklassen spiller de samme spillene, og dette spillet dukket opp i siste kampen. Jeg fulgte de danske damene som møtte Finland på BBO.

 
kn 8 2
K 4
10 9 7 6
D 10 9 6
 
6 4 3
kn 9 6 5
K D 8 5 3
7
K 9 5
10 8 7 2
E kn 4 2
8 4
 
E D 10 7
E D 3
-
E K kn 5 3 2
 

Av en eller annen grunn greide ikke Finland å komme ut i den fine lilleslemmen i 6 kløver. Nei, de prøvde seg ikke i 6 spar eller 7 kløver heller, men endte opp i en dødfødt 3 grand. "Er det mulig," tenkte jeg i sofakroken. "En bet i utgang når slem står- det må føles pinlig." Men verre ble det, for ved det andre bordet gjentok de resultatet! "Dobbelt pinlig". Jeg måtte inn og se hva mannfolka hadde gjort med kortene. Der hadde alle spilt 6 kløver med ett overstikk. Ok, over til den norske damekampen. Marianne og Ann Karin hadde også meldt lilleslemmen i kløver, mens mot Stine og Gunn Tove, hadde de latt sistnevnte spille 2 ruter doblet med to bet. +500 pluss for svenskene.

Da jeg snakket med Marianne spurte jeg henne om slemmen, og om kortene var vanskelige å melde? "Nei, åpnet i 2 kløver og gjentok kløveren. Da jeg fikk støtte av AK var det rett ut. Jeg var redd for at svenskene hadde vært i syv jeg," svarte Marianne.

Men ser man på resultatene i dameklassen på dette spillet: 3NT-1, 3NT-1, 2RUx-2, og 6 KL+1.... ja da må selv jeg lure på om damebridge er som damefotball: rett og slett mye dårligere.