AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Stoffers med briljant spilleføring
I helga arrangerte Bergen Akademiske Bridgeklubb finalen i NM for klubblag. Studentenes Bridgeklubb har overbevist i årets cuprunder og slått ut mange sterke lag på veien mot en velfortjent finalebillett. Laget som spilte seg fram til finalen, besto av Tove Stoen, Hilde Bjørkan, Liv Marit Grude og Anders Holmen Gundersen. Til finalen ble Gunn Tove Vist og Christer «Stoffers» Kristoffersen hentet inn på laget.
 
Laget hadde mål om medalje, men måtte denne gang ta til takke med femteplassen. Vi skal se på et spill fra finalen der Christer Kristoffersen fikk til ei flott spilleføring i kampen mot Kolbotn. Han skulle prøve seg i 4 hjerter på syds hånd med følgende ressurser:

 
D
K kn 9 8 3
10 7 5
K 8 3 2
 
 
E 8 7 6 2
E D 7
E 4
E 9 6
 
 
VestNordØstSyd
VistKristoffersen
1 sp
pass1 grpass2 gr1)
pass3 ru2)pass4 hj
passpasspass
1) Utgangskrav
2) Minst fem hjerter


Øst-vest brukte små kort som invitt. Da kløver 7 kom ut fra vest, tolket Christer dette i første omgang som kortfarge. Han la liten i bordet før øst fulgte med knekten, og stikket ble vunnet av esset på hånda.
 
I stikk to spilte Christer en liten ruter som vest vant med dama. Fortsettelsen var kløver dame. Spillefører stakk med kongen i bordet, men øst kunne stjele, for så å fortsette med ruter konge som gikk til spilleførers ess. Christer fulgte opp med spar ess og spar til stjeling i bordet.
 
La oss ta en titt på hele spillet:

 
D
K kn 9 8 3
10 7 5
K 8 3 2
 
K 10 9 3
4
D 8 3
D 10 7 5 4
kn 5 4
10 6 5 2
K kn 9 6 2
kn
 
E 8 7 6 2
E D 7
E 4
E 9 6
 


Neste trekk var en liten kløver fra bordet. Øst fant beste motspill da han saket sin siste spar, før vest vant stikket med tieren. Vest visste nå at øst ikke hadde flere spar og spilte spar konge i håp om å forfremme et trumfstikk hos makker for beit i kontrakten. Christer stjal med hjerter konge, mens øst saket en ruter. I følgende 5-kortsposisjon trengte spillefører resten av stikkene for å vinne kontrakten:

 
-
kn 9 8
10
8
 
10
4
8
5 4
-
10 6 5
kn 9
-
 
8 7
E D 7
-
-
 

 
Nå ble den godspilte kløver 8 spilt fra bordet. Øst kastet en ruter (hvis han trumfer, kan Christer stjele over, trumfe en spar med hjerter knekt og trekke ut trumfen), mens spillefører kvittet seg med en spar. Deretter fulgte ruter 10 som gikk via østs knekt. Christer trumfet med hjerter ess, og vest fulgte med en ruter. Dermed var vest markert med fordelinga 4-1-3-5, og øst måtte ha 4-korts trumf. Hadde vest vært fri for ruter, ville han vært inntelt med 4-2-2-5, og Christer kunne tatt to runder trumf.
 
I og med at øst var markert med lengden i trumf, var han soleklar favoritt til å ha hjerter 10. Med denne begrunnelsen fortsatte Christer med sin siste spar til stjeling med hjerter knekt, og øst var tvunget til å undertrumfe. Med to kort igjen seilet Christer hjerter 9, og vest fulgte med fireren. Til slutt vant han siste stikk for hjerter dame og kunne notere 420 for vunnet utgang. Godt spilt, Stoffers!

Av Kristian Barstad Ellingsen
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger