AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Grand Prix-reprise Publiseringsdato: 31.05.2010

Søndag spilte de norske damer mot et tyrkisk lag i en treningskamp på BBO før årets EM. Det gikk litt bedre med oss enn det gikk med Didrik i Grand Prix, men i dette spillet var det Tyrkia som fikk full uttelling for sin melderytme og spilleføringsmelodi. 

Se først på Syd sine kort. Du er ganske fornøyd etter å ha doblet motparten i 4 spar, og skal spille ut, men hvilket kort hadde du trukket frem i det du hører "From Norway..."?

 
-
E D kn 9 7 2
E kn 7 6 2
6 2
 
9 7 5 4 3
K 6 4
D 10 4
K 10
D kn 10 8
-
9 5 3
E D 9 8 3 2
 
E K 6 2
10 8 5 3
K 8
kn 7 5
 
 
VestNordØstSyd
1 hj2 kl2 gr*
3 kl4 hj4 spx
passpasspass

Dersom du fant det samme utspillet som de norske farger gjorde, hjerter 5, må jeg si at jeg er en smule skuffet. Det blir nok du også når jeg forteller deg hvordan spillet utviklet seg.

Hjerter 5 gikk til liten i Vest, knekten hos din makker og trumf hos spillefører. En kløver ble spilt til kongen, og en ny kløver gikk til esset. Da kløver dame ble spilt, måtte du i Syd følge farge. Spillefører kastet en ruter i bordet, og makker saket et rødt kort. Enda en kløver blir spilt. Hva gjør du?

Vel, det spiller dessverre ingen rolle. Stjeler du lavt, stjeler bordet over, og en ny hjerter blir stjålet hos spillefører. Øst fortsetter med en ny kløver, og du må igjen velge... Stjeler du lavt igjen, stjeler bordet over, og samme situasjon oppstår. 

Stjeler du høyt første gang, kastes en ruter i bordet. Og det spiller heller ikke nå noen rolle hva du spiller tilbake.

Tyrkerne kunne innkassere sine ti stikk, og noterte +590. Ved det andre bordet fikk tyrkerne spille 4 hjerter Nord-Syd, med 680 på bok. En dobbeltscore som ga 15 IMP!

Men du spilte vel ikke ut hjerter? Klarte du å dra frem ruter konge? Vel, faktisk er nok en høy spar det beste utspillskortet.

De norske farger tapte til slutt med 14 IMP. Og det var nok ingen av oss som nynnet på vei til sengs.