AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Ukens spill
 
Bord 1

FOSS-turneringen ble spilt i helgen, arrangert av Fredrikstad og Sarpsborg BK. Arrangementet beso av to separate Monradturneringer, en lørdag og en søndag, men også en sammenlagtpremie for de som gjorde det best sammenlagt de to dagene. Lørdagens turnering ble vunnet av Gjermund Rekstad - Erik Eide, fulgt av Morten Iversen - Thore Uttisrud på andre og Siv Thoresen - Jo Arne Ovesen på tredje. Fullstendig resultatliste.

Søndagens turnering ble ledet nesten fra start til mål av Kurt-Ove Thommassen - Tor Helness, men ble forbigått i aller siste runde av Geir Helgemo - Jon-Egil Furunes. Anna Malinowski - Arne Almendingen kneip den siste plassen på pallen. Resultatliste.

Det er ikke enkelt å sitte på bord 1 hele dagen, da møter man hele tiden den tøffeste motstanden. Samtidig er det et press for motstanderne å komme opp til lederparet og plutselig skulle spille for 7-800 tilskuere på BBO. I dette spillet fant Kjell Otto Kopstad og Jorunn Feness et lekkert motspill for en beit i 3 spar, men det hjalp lite i parturnering når de hadde sluppet verdensstjernen et hakk for billig.

 
D 10 7
E 9 7 5
3
E K 9 8 4
 
K kn 9 5
kn 10 8
E D 10 7
10 7
E 6 3 2
D 6 3 2
K 9 8 5
5
 
8 4
K 4
kn 6 4 2
D kn 6 3 2
 
 
VestNordØstSyd
ThomassenKopstadHelnessFeness
passpass
1 rux1 hjpass
1 sppass2 sppass
pass3 kl3 sppass
passpass

På kløver ess i utspill la Jorunn Feness kløver dame, som må ytre et sterkt ønske om hjerterskift. Kjell Otto underspilte da hjerter ess, hjerter tilbake til esset og hjerter til stjeling ga en beit i kontrakten.

Aktuelt hadde det blitt beit også om Kjell Otto hadde fortsatt i kløver, for spillefører blir trumfmatt før han rekker å sette opp et hjerterstikk selv. Kopstads opplysningsdobling viste først og fremst majorfargene, men når Feness unnlot å melde kløverfargen over 1 hjerter, fikk hun et kjempeproblem over 3 spar: Med mange hender han kan ha vil de gå en doblet beit i 4 kløver. 2 kløver i første omgang ville sannsynligvis ha løst problemet, for Kjell Otto kan da se at de med minst 9-korts tilpass ikke har mange tapere tilsammen, og vurdere hvor høyt de skal være med og konkurrere.

Har du lyst til å dele et spill med våre lesere? Send det på mail eller bruk BIN spillmal.