AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
 
Meldesystem

BIN STANDARD
BOYSYS 
BUK
RØDKLØVER


BIN STANDARD

ble laget av Jan Mikkelsen i 1980. BIN Standard er et naturlig system som har fungert som BINs basissystem i over 20 år. Systemet trengte imidlertid en revisjon ettersom bridgen har utviklet seg mye de siste årene. De enkelte kapitlene har vært presentert i BIN - det siste sto på trykk i julenummeret i 2001.

I 2002 ble det utgitt et eget systemkompendium for BIN Standard, og dette kan du få kjøpt hos BIN for 100 kroner.


BOYSYS
er systemet til det tidligere landslagsparet Erik Sælensminde og Boye Brogeland. Grunnsystemet er naturlig med 4-kort åpninger og 15-17 grand.

Hvis du ikke har tid til å pløye gjennom hele systemet, anbefaler vi deg å velge blant disse konvensjonene: Stenberg, 1 grand-systemet, Roman Key Card Blackwood, Check-Back Stayman og motspillskonvensjoner.


BUK
"Best uten kort" er Tommy Sandsmarks revolusjonerende overføringssystem med fokus på majorfarger, overføringer og sperremeldinger. "Kløverføringer" er i bruk på 1 kløver, og Sandsmark har også innført overføringssvar på den sterke 2 kløver-åpningen. Svarapparatet etter 1 i major er også en nyvinning. 

Versjon 9,50 fra oktober 2022 inneholder 304 sider med masse snadder for systeminteresserte.


RØDKLØVER
er laget av Bent Vangli. Det er et avansert kløversystem for bridgespillere som ønsker større presisjon og tøffere utfordringer rundt bridgebordet. Systemet er basert på gamle "Morotsklövern", også kjent som "Gulrotkløver", av Sven-Olof Flodqvist, men inneholder vesentlige forbedringer. Det er et omfattende og krevende system som neppe egner seg for spillere som spiller bridge sporadisk eller bare med tilfeldige makkere.

Nøkkelparametere i Rødkløver er sterk 1 kløveråpning, åpningene 1 ruter/1 hjerter/1 spar viser fire kort, en meget vid grandåpning på (12+)13-17(18-) honnørpoeng og spesialiteten utvidet Multi 2 ruteråpning, pluss mange andre godbiter. For de virkelig avanserte spillerne tilbyr systemet også avanserte spørre- og kontrollmeldinger, både offensivt eller etter at motparten har blandet seg inn. Avanserte sperreåpninger er en annen meldeteknisk nyhet som virkelig gir brukerne fortrinn.

Selv om man ikke ønsker å spille Rødkløver, er boken verdt et studium. Det vil helt sikkert være elementer som virker interessante å prøve ut i ditt vanlige system. Systemet foreligger både på engelsk (PDF, ePub) og norsk (PDF).Har du et eget systemkompendium som du vil gjøre tilgjengelig på BINs Internett-sider, kan du kontakte redaksjonen.