AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Send inn kommentarer og spørsmål om EM

24.06.2012
Send inn kommentarer og spørsmål om EM

Vi er inne i tredje spilledag i EM, et mesterskap hvor den norske poengfangsten foreløpig ikke har svart til forventningene. Under denne saken kan du komme til orde med dine tanker om Norges innsats og annet i EM, og vi vil også forsøke å besvare spørsmål som sendes inn. Trykk på overskriften for å få tilgang på kommentarfeltet.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Bjørn Børre Leinan Dato: 20.6.2012
E-post: bj-boerr@online.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Først av alt så ønsker jeg å gratulere med avensement til sluttspillet. Og i og med at Ungarn ble slått ut ble ikke utgangspunktet helt håpløst med tanke på å komme blant de seks beste, men dog en vanskelig oppgave med 14,8 i snitt på de 8 kampene man tar med seg.

Vel, så over til saken. Jeg synes det er helt legitimt at diskusjonen rundt sponsor kommer opp. For få år siden var vi en storhet i internasjonal bridge, i dag er vi vel en middelmådighet hvis vi er helt ærlige med oss selv. Spørsmålet er da om vi ønsker å komme i posisjon som stormakt igjen. Og hvis vi ønsker det hva må da gjøres. Boye er inne på en viktig faktor når han mener at mere og bedre matching internasjonalt er viktig. Hvordan får vi dette til uten at det er en eller annen som åpner lommeboka? Jeg hvertfall ser ikke at dette lar seg gjøre i tilstrekkelig grad uten eksterne midler. Skal man kunne satse hardt i dag må man reise mye, og dette koster. Ikke bare penger, men også fritid/ferietid. Er man i en situasjon at man har familie hjemme i gamlelandet er det ikke for hvermansen å bruke ferietiden sin til å dra rundt i verden å spille bridge. Da hadde det vært mye lettere om det fantes en sponsor som kunne kjøpte deg fri fra jobben.For ikke å snakke om den økonomiske belastningen... Nå er det ikke nødvendigvis slik at en sponsor var nødt til å spille, men dersom vedkommende er god nok, eller i det minste nesten god nok, så gjerne for meg. Uttaksturneringer der sponsoren var en av flere som fikk prøve seg er en variant.

Slik jeg kjenner Kåre så er han en mann som ofte bruker litt større ord en han egentlig mener, da gjerne for å få i gang en diskusjon, dette tror jeg var tilfellet også denne gangen. Så det er ikke helt sikker at han nødvendigvis mente at vi ikke skulle delta i EM.
 
Navn: KåreK Dato: 18.6.2012
E-post: karebeyerkristiansen@gmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Synes det er bra at du tar "tak" i det Boye, men hylekor er det ikke fordi om vi diskuterer hvordan vi kan få ned/bort de utgiftene og bruke de tilgjengelige midlene på en for meg fornuftigere måte. Jeg legger ikke skjul på at jeg synes den norske innsatsen er for dårlig, det gjelder ikke bare det åpne laget så det er sagt. Det er også klart at en slik diskusjon (som jeg startet) vil få frem ting som kanskje aldri burde vært skrevet, men i ett åpent forum som facebook er så må man regne med det. Liker man det ikke så får man late som man ikke har sett det, eller skrive imot det aktuelle innlegget. Man må tåle kritikk, det er ikke alltid det er berettiget det som er skrevet, da får man heve seg over det. Men om dere har lov til å ta spill for spill og siden se hvordan det går til slutt så har vi lov til å kristisere innsatsen fortløpende når bridgen er for dårlig.

Det er klart alle gjør feil i bridge, men når man unnskylder bortspill med at det kanskje var den dårlige stemningen ved bordet som gjorde det så mister jeg helt troen på ferdighetene til den spilleren. Forøvrig virker hele den historien om måten tyskerene oppførte seg på som en dårlig reportasje fra en avis i det gamle Sovjet der bare den ene sidens historie noen gang kommer på trykk. Det er for meg lettere å vurdere historien da jeg har begge siders versjon av saken uten at jeg vil gå i detalj rundt det.
 
Navn: Boye Brogeland Dato: 18.6.2012
E-post: boye@bin.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Mellom slagene her borte i Dublin har jeg fanget opp at det foregår en engasjert Facebook-debatt om NBF nå bør slutte å bruke penger på å sende det åpne landslaget til EM på grunn av svake resultater. Så får vi mer penger til rekruttering og kan la en sponsor overta utgiftsposten. Høres besnærende ut? Når resultatene uteblir, er det lett å starte et hylekor. Men den som tror at Norge kan spasere inn til EM-medaljer som vi gjorde for et tiår siden, har ikke fulgt med i timen. Nivået har blir tøffere, i tillegg til at vi har mistet ett av verdens aller beste par i Helgemo-Helness. Se på resultatlisten, og du ser at andre sterke nasjoner som Danmark, Island og ikke minst Polen ligger i lignende posisjon som Norge før de fem siste kampene. Bør de også holde lagene sine hjemme ved neste EM? Eller bør kanskje håndballforbundet slutte å sende herrelag til VM-kvalik når Kjelling nå gir seg og man nettopp har vist at man ikke er god nok ved å tape for Ungarn? Nei, dette er altfor defensiv tenking etter mitt syn. Det er fire år siden vi vant EM uten at alle de beste var med. I år er det fem kamper igjen og fortsatt muligheter til å avansere til sluttspillet. Klarer vi det, vil det heller ikke være noen umulighet å kvalifisere til VM ved å bli blant de seks beste. Kanskje ikke mer enn 5% sannsynlighet om vi hadde spurt Drillo, men jeg kan love at alle spillerne og det dyktige støtteapparatet kommer til å gi alt for å klare nettopp det. Og skulle det ikke gå, vil det være svært skuffende, både for landslaget og de som heier på oss. Men det finnes dessverre ingen rask og smart løsning for å få Norge tilbake i bridgetoppen, bare masse hardt arbeid for å bli dyktigere bridgespillere med større internasjonal erfaring.
 
Navn: Boye Brogeland Dato: 18.6.2012
E-post: boye@bin.no Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hei Kåre. Takk for innspill. Omstendighetene rundt episoden som ga et halvt vinnerpoeng i straff mot tyskerne, er beskrevet i Alf Helge Jensens EM-rapport fra den femte spilledagen: http://www.bin.no/?vis=artikkel&fid=0&id=1806201200181117713&changeLanguage=true&newLanguage=no
 
Navn: KåreK Dato: 17.6.2012
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Vi venter i spenning på å få høre. Kan vi få vite grunnen til norges 0,5 VP i straff mot Tyskland og hele hendelsesforløpet rundt dette?