AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Hjernesportmesterskap i Beijing

17.12.2012
Hjernesportmesterskap i Beijing

Den andre utgaven av SportAccord World Mind Sports Games spilles i Beijing fra 12. til 19. desember. Det konkurreres i Bridge, Sjakk, Dam, Go og Xiang Qi (kinesisk sjakk). I fjor var Norge med i bridgedelen på bakgrunn av VM-gullet i 2007 og EM-gullet i 2008.

I år er det svenskene som har fått sjansen etter OL-gullet i Lille i august, og de stiller med Bertheau-Cullin, Nyström-Upmark og Sylvan-Wrang. De tre andre lagene i turneringen er de samme som året før; Nederland, USA og vertsnasjonen Kina. I dameklassen deltar Frankrike, Storbritannia, USA og Kina.

Premiebudsjettet i bridgeturneringen er på $140.000 i herreklassen og $110.000 i dameklassen. Det er tre ulike tevlinger; lag, par og individuelt.

I lagturneringen for menn gjorde Kina det skarpest i kvalifiseringen, fulgt av Nederland, USA og Sverige. I finalen ble det en klar nederlandsk seier mot Kina (140-54,5), mens USA slo Sverige 88,5-62. I dameklassen vant Frankrike både kvalifiseringen og finalen. På de neste plassene fulgte USA, Storbritannia og Kina.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger