AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Aukens appell mot Monaco

24.03.2013

I åttendedelsfinalen i Vanderbilt mellom Auken og Monaco gjorde det dansk-amerikanske laget et utrolig comeback etter å ha ligget under med 11-94 etter 32 av 64 spill. Det så likevel ut til å bli monegaskisk seier med 6 IMP, men en appell som gikk i Aukens favør gjorde at Monaco ble utslått med noen få IMP.

Appellen, der Geir Helgemo og Tor Helness var involvert, har i ettertid fått betydelig oppmerksomhet da avgjørelsen, i alle fall for mange europeere, kan virke "mystisk". Trykk på overskriften for å finne lenker som beskriver appellen (og spillet) i detalj.

Originalversjonen fra bulletinen (side 14) om appellen.

Arild Jakobsen (bridge1.no) sin oversettelse av appellbeskrivelsen fra bulletinen.

Diskusjon av saken på Bridgewinners.com.

Diskusjon av saken på BBOs diskusjonsforum og gjengivelse av hva BBO-overføringen av spillet.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Per Tjelmeland Dato: 25.3.2013
E-post: pertjelm@gmail.com Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
1. Eg syns det er rart at HH forklarer budgjevinga ulikt. Helgemo si forklaring høyrest jo eigentleg ut som den avtalen dei har/bør ha? Sjølv om det er variasjonar i systemavtale om kva

1min - 1hj
2NT - 3hj (i staden for 3ru retransfer) kan innehalda?

2. Eg syns det er utruleg at Welland vinn appellen! Alle ekspertar som vart konsulterte meinte det var heilt utenkeleg å spela ut hjerter. Og seinare i motspelet hadde faktisk Auken fått korrekte opplysningar om Helnes si hand.

3. Legg merke til Lars Anderson sine kommentarar både i Bridgewinners.com og på www.svenskbridge.se. Han har eit korstog mot HH som gjev seg utslag i svært stygge kommentarar, og han nyttar eitkvart høve til å slenga skit.
Det er så gale at eg syns HH bør vurdera formelle åtgjerder.

Helsing

Per Tjelmeland