AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Norsk 5. og 16. plass i EM for mixpar

18.06.2013
Norsk 5. og 16. plass i EM for mixpar

Gunn og Tor Helness lå på tredjeplass med seks spill igjen, men manglet til slutt 0,76 % på å klatre opp på seierspallen. Tonje og Boye Brogeland ble nummer 16 etter en berg-og-dalbane-avslutning. Turneringen ble vunnet av Dessy Popova-Rosen Gunev fra Bulgaria foran Sylvie Willard-Marc Bompis fra Frankrike og Netsy Sayer-Zahari Zahariev fra Tyrkia og Bulgaria.

Trykk på overskriften for å lese Geir Olav "Geo" Tislevolls første rapport fra EM i Ostende.


Geos EM-rapport 1, tirsdag 18. juni

Som vanlig er den første uken i det åpne EM viet mix-bridge. Denne gangen begynte man med parturneringen. To norske par kom til finalen, og det så lenge ut til at det kunne bli norsk medalje til ekteparene Gunn og Tor Helness og Tonje og Boye Brogeland. Gunn og Tor var på tredjeplass med seks spill igjen, men i en jevn finish ble det bare femteplass. Tonje og Boye hadde to fryktelige sesjoner den siste dagen (på 28 og 34 %!) og ble nummer 16 av de 52 parene i finalen.

I dette spillet i nest siste runde hadde Gunn Helness et valg når det gjaldt åpningsmelding. Hva ville du valgt i andre hånd i sonen?

D
9 2
K D 9 8 7 6 5
8 6 3

Det er vel for de fleste en 3 ruteråpning, men siden Helness–Helness er et av de få parene med svake 2 ruter på repertoaret, valgte Gunn å åpne med en mer forsiktig svake 2 ruter. Tor sa 2 spar, naturlig, og Gunn meldte 3 ruter som hun fikk spille. I teorien var 2 spar og 3 ruter like bra da Tor hadde EK10 sjette i spar og ruter ess dobbel, og motparten hadde to stikk i både hjerter og kløver samt spar knekt som satt fjerde i mot. Men da motparten ikke fikk fatt i sine stikk, fikk Gunn kastet to kløver på spar og noterte +130. Men dessverre var dette ett av få gladspill i de siste rundene, og medaljen glapp.

EM fortsetter onsdag med mix-lag som spilles over tre dager. Deretter fortsettes det med åpent lag hvor en rekke nordmenn stiller til start. Etter det igjen er det parturnering, og mesterskapet avsluttes ikke før neste helg. Du vil her få daglige rapporter med både spill og resultater.

Hilsen Geo

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger