AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Trollene avanserte fra 67. til 6. plass

21.06.2013
Trollene avanserte fra 67. til 6. plass

Lag Troll (Helen Erichsen, Espen Erichsen, Tonje Brogeland og Boye Brogeland) hadde en fantastisk andre dag av EM for mixlag. Etter å ha ligget godt under middels etter første dag (67. plass av 98), noterte de én uavgjort kamp fulgt av fire storseirer. Dermed er de med for fullt i kampen om å nå bronsefinalen, mens de sannsynligvis trenger tre klare seirer til om de skal kunne gå til finalen (de to beste etter 13 runder).

Flere andre norske lag er i utfordrerposisjon før de fem siste kampene: Hanlon på 16. plass, Hauge på 19. plass, Mixen Norway på 20. plass, Helgenes på 25. plass, Høyland på 32. plass og Silla på 33. plass.

Trykk på overskriften for å lese Geir Olav Tislevolls tredje EM-rapport, igjen med et spill med Geir Helgemo i hovedrollen.


Geos EM-rapport 3, torsdag 20. juni


Flere norske var i posisjon før andre dag, men dessverre var det ingen av dem som klarte å henge seg på i toppkampen. Vi har likevel ett lag med i tetstriden – Troll – som avanserte fra 67. plass til 6. plass etter én uavgjort og fire storseirer! På dette laget spiller ekteparene Tonje og Boye Brogeland samt Helen og Espen Erichsen.     

 

Dette spillet er fra siste kamp på onsdag og viser tydelig det merkelige fenomenet at Geir Helgemo så ofte vinner noen stikk som ikke finnes. Han er jo en av verdens aller beste bridgespillere, så at han gjør mye bra, er ikke så rart. Men i denne mix-turneringen kan det av og til virke som om at ellers bra bridgespillere får hetta når de ser de skal møte han. Det som skjedde i dette spillet, er nesten ikke til å tro:

 

                        6 4 2

                        4

                        K 5 2

                        D kn 10 7 6 4

7 3                                          10 9

E kn 3 2          V/A                 K 10 9 8 5

E 9 7 6 4                                 D 10 8

K 8                                         E 9 2

                        E K D kn 8 5

                        D 7 6

                        kn 3

                        5 3

 

Det var en del delkontrakter i spar, mens noen meldte 4 hjerter øst-vest. Den kan vinnes, men det er fort å gå bet med to spartapere, én rutertaper og et feilvalg i trumf. I sparkontrakt er det kun åtte stikk. Mange fikk likevel ni stikk siden motspillet ikke klaffet helt. Spillefører har bare fire tapere, men med trumf ut går det ikke å få stjålet to hjerter, så med to hjertertapere blir det fort to beter i 4 spar. Om spillefører forsøker å sette opp kløverfargen, kan forsvaret spille to runder hjerter, og bordet er dødt.

 

Geir var i 4 spar doblet over motpartens 4 hjerter. Vest spilte ut trumf. Det kan se ut som å spille kløver er det beste, i alle fall med åpne kort. Men om trumfen sitter 3-1, risikerer han å få tre hjertertapere, og 800 ned er ikke akkurat hva du ønsker å gå med slikt. Så Helgemo spilte en hjerter i andre stikk. Forsvaret spilte mer trumf.

 

Siden trumfen satt 2-2, hastet det ikke med hjerterstjelingen, så nå spilte Helgemo kløver. Vest la liten, og øst forsøkte vel antagelig å være intelligent da han også lasjerte første kløver! Dermed var det bare én kløvertaper. Mer kløver ble spilt til vests konge. Nå må vest spille hjerter for at kontrakten skal gå bet! Hun spilte imidlertid en liten ruter. Helgemo føk opp på kongen, stjal en kløver som godspilte fargen, og kunne stjele seg inn hos nord for å hente godspilte kløverstikk. Dermed vant han elleve stikk og kunne notere utrolige +990 på spillet!

 

I morgen (fredag) er siste dag av mix-lag. Etter 13 runder blir det en ”cut-off” der eneren og toeren spiller om gull, mens treeren og fireren spiller om bronse. Resten av lagene fortsetter med to runder Monrad til.

 

På lørdag starter de åpne turneringene som de aller fleste regner som mesterskapets mest prestisjefulle, Open Pairs og Open lag, og lagturneringen kommer først.

 

Med hilsen GeO

 

PS. Tromsø er på plass med stand i Ostende – i 2015 skal nemlig det åpne EM spilles i Nordens Paris!

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger