AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

4., 5. og 7. plass til Norge i mixlag

22.06.2013
4., 5. og 7. plass til Norge i mixlag

Det ble en fin avslutning for de norske fargene i EM for mixlag. Først kom Troll seg videre til bronsefinalen med 0,07 VPs margin! Der ble det riktignok tap mot Schaltz med 14 IMPs margin, men ekteparene Brogeland og Erichsen var godt fornøyd med fjerdeplass blant de 98 lagene.

I Monrad-avslutningen for å kåre plassene fra fem og nedover, var lag Hauge best, og to plasser bak dem (på sjuendeplass totalt) fulgte Helgeness. Klikk på overskriften for å lese mer om gårsdagens hendelser i Geos fjerde EM-rapport fra Ostende.

 

Geos EM-rapport 4, fredag 21. juni

 

Troll med de tre nordmennene Espen Erichsen, Boye og Tonje Brogeland, samt Espens ektefelle Helen, var hele tiden i toppkampen siste dag. Selv da de gikk på et stort tap, slo de tilbake, og med en god seier i siste kamp før sluttspillet kvalifiserte de seg for bronsefinale.

 

Der møtte Troll det dansk-svenske laget som bestod av deres gode venner Fredin, Bekkouche og Schaltz–Schaltz. Etter halve kampen lå de norske 24 IMP under, men de vant andre sett. Men det ble ikke nok, og Troll tapte bronseplassen med 14 IMP.

 

De som ikke kom på topp-4, kjempet i de to siste kampene om plasseringen fra nummer fem og nedover. Lag Hauge fikk en kalasseier i siste kamp og kapret femteplassen. På det laget spilte Rune Hauge–Anna Malinowski sammen med Dessy Popova–Rosen Gunev fra Bulgaria som tidligere i uken vant EM for mix-par.

 

Lag Helgeness hadde endelig fått opp dampen siste spilledag, men for sent til å være helt med der oppe. Det ble til slutt sjuendeplass for Tor Helness, Gunn Helness, Geir Helgemo, Tone Torkelsen Svendsen og Geir Olav Tislevoll.

 

Siste kamp startet med dette voldsomme spillet:

 

                                   E D 9 4

                                   E D 4

                                   9 4 2

                                   E 8 4

kn 7 6 3 2                                           K 8 5

8 7                               N/N-S             4

10 8 3                                                 K D 6 5

kn 10 3                                               9 7 6 5 2

                                   10

                                   K kn 10 9 6 5 3

                                   E kn 7

                                   K D

 

I bronsekampen ble det meldt 6 hjerter ved det ene bordet og 6 grand ved det andre. Det var tolv toppstikk, og ble uavgjort spill da begge spilleførerne fikk tretten (øst blir skviset i spar og ruter).

 

I Helgeness sin kamp ble det betydelig mer dramatikk. Det norske paret stoppet i lilleslem, men ved det andre bordet ble det meldt 7 grand! Ruter konge kom ut. Spillefører talte opp og så tolv sikre, og tok sparfinessen i andre stikk for det trettende. Da den røk, ble det to bet og hele 17 IMP i favør Helgeness.

 

Legg merke til at spillefører kan vinne 7 grand om det gjettes på at øst også har spar konge i tillegg til ruterdamen som er markert etter utspillet. Inne i stikk én fortsettes med kløver konge-dame. Så hjerter til esset og kløver ess med avkast av ruter 7. Så hele hjerterboka. Før den siste ser det slik ut:


                                  
E D 9

                                   ---

                                   ---

                                   ---

kn 7                                                    K 8

---                                N/N-S             ---

10                                                       D

---                                                       ---

                                   10

                                   6

                                   kn

                                   ---

 

På hjerter 6 forsvinner spar 9 fra nord, og øst må blanke spar konge. Nå må spillefører gjette, selvsagt, men spilles på skvisen, blir det en vanvittig sving i Helgeness’ disfavør, i stedet for 17 IMP inn.

 

I finalen var et lag fra Nederland og Østerrike helt overlegne mot et østerriksk lag.

 

Lørdag starter tre lagturneringer, Open Teams og Women Teams og Senior Teams. Det har vært nesten for de norske farger så langt, kanskje kan det komme en pallplassering nå.

 

Med hilsen GeO

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger