AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

De Botton til kvartfinale etter sterk seier

24.06.2013
De Botton til kvartfinale etter sterk seier

Flere norske lag var med og kjempet om de 16 plassene i åttendedelsfinalen i EM for lag i åpen klasse. Lag Rekstad røk ut i aller siste spill, og en del andre lag med norske deltakere endte noen få VP bak kvalifiseringsgrensen. Den største overraskelsen i turneringen var nok at Monaco med Fantunes og Helgeness ble slått ut før cupkampene.

Lag de Botton (Janet de Botton, Artur Malinowski, Grzegorz Narkiewicz, Krzysztof Buras, Thomas Charlsen og Thor Erik Hoftaniska) ledet etter første dag, men spilte under middels andre dag og kom seg med som 14. beste lag med et drøyt vinnerpoengs margin. I åttendedelsfinalen tok de en klar seier mot nederlandskeverdensmestere, og i kvartfinalen venter et nytt topplag fra Israel og Tyskland.

Trykk på overskriften for å lese Geos søndagsrapport fra EM i Ostende.


Geos EM-rapport 6, søndag 22. juni

 

Ingen norsk suksess i lagturneringene

 

Nivået i Europamesterskapet er høyere enn mange tror. Veldig mange gode norske bridgespillere får føle det når de drar til mesterskap som det som nå pågår i Ostende. Det jobbes bra i Norge for å få landslagene opp i verdenstoppen, men arbeidet ser ut til å ta litt lenger tid enn man kunne håpet på. Det var denne gang ingen som greide å være med helt i toppen bortsett fra Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen som med sitt lag De Botton kvalifiserte seg til sluttspillet som består av 16 lag.

 

I dameklassen hang de norske spillerne med, men det ble ikke den avslutningen vi håpet på der heller. Noen av de norske damelandslagsspillerne valgte å være med i åpen klasse i stedet for dameklassen, en prioritering jeg har sansen for. Og de gjorde seg absolutt ikke bort. Ann Karin Fuglestad, Marianne Harding, Stine Holmøy og Gunn Tove Vist var siste dag i nærheten av kvalifiseringsplassen (nummer 16), men endte som nummer 42 med 11 VP for lite til å få spille sluttspill.

Lag Rekstad (Erik Berg, Lars Arthur Johansen, Svein Gunnar Karlberg, Kurt-Ove Thomassen, Steffen Simonsen og Gjermund Rekstad) var nærmest sluttspill på 18. plass, og for dem var det selvsagt svært lite som manglet på avansement. Til slutt var de kun 1,03 VP bak 16. plassen! Lag Sveindal (Ole Berset, Jon Sveindal, Aksel Hornslien og Børre Lund) var også nære. De endte på 22. plass, kun 2,68 VP bak 16., mens Lag Fyrun hadde 4 VP for lite til å gå videre. Bra innsats av disse lagene, men de manglet altså dessverre litt for å kunne være helt fornøyde.

 

Lag Sveindal og Lag Rekstad møtte i nest siste runde. Det gikk i favør av Rekstad (17-3), og i siste kamp hadde de kval-plassen i lomma helt til siste spill kom på bordet. Da dette gikk i deres disfavør, ble det akkurat litt for lite VP til å gå videre. Sveindal kom tilbake med en kalasseier i siste runde, men til ingen nytte.

 

Mitt eget lag ABAX var ikke helt borte heller, men det endte bare strø over middels. Det var imidlertid lyspunkter. Ett av dem sørget min makker Ivar Berg for i dette spillet:

 

S/I

 

K

D kn

kn 9 7

E K kn 10 8 7 5

 

Berg åpnet med 1 kløver og hørte 1 spar innpå fra nestemann, negativ dobling fra makker og pass fra høyre. Berg hoppet nå til 3 kløver, og fra makker kom det 3 spar, spørsmål om sparstopper. Hva ville du meldt nå?

 

Berg er ikke skuggredd, og han klinket til med 3 grand. Det gikk pass rundt, og fra vest kom det liten spar i utspill. Slik så det ut:

 

9 7 5 4

E 9 2

E K 10 5

4 3

 

S/I

 

 

K

D kn

kn 9 7

E K kn 10 8 7 5

 

Spar konge vant første stikk, men det var ikke over for det. Nå måtte han gjette kløveren. Etter kløver ess spilte han ruter knekt og stakk med esset. Hvis kløvervalget går galt, blir dette nitrist uansett. Teknisk sett skal det toppes med ni til sammen, men siden vest er utstyrt med fem eller seks spar, er det nok større sjanse å ta finessen i dette tilfellet.

Det gir bare én ekstra bet å ta med seg den andre ruterhonnøren også for å se om det gir noe informasjon. Hvis for eksempel vest har singel ruter, tipper det over til at kløveren bør toppes. Her skjedde ingenting, begge fulgte med små ruter. Derfor, litt med hjertet i halsen, spilte han kløver til finesse. Den satt 3-1 med damen foran, og da var det elleve stikk til notering, et skikkelig gladspill.

 

Det er én sjanse til for de norske farger, parturneringen som starter tirsdag og spilles over hele fem dager.

 

Med hilsen,

GeO

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger