AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Sju norske par i finalen

28.06.2013
Sju norske par i finalen

I gårsdagens semifinale i den åpne parturneringen skulle feltet reduseres fra 100 til 46 par. 14 norske par var med, og halvparten klarte å avansere til dagens og morgendagens finale. Erik Berg og Fredrik Steffen Simonsen ligger best an av de norske på en 13. plass, med Tor Bakke-Sven-Olai Høyland og Svein Gunnar Karlberg-Kurt-Ove Thomassen like bak. Sistnevnte par scoret over 70 % på de ti siste spillene!

Det tsjekkiske paret Jakub Slemr-David Vozobal leder turneringe foran Sabine Auken-Roy Welland og Jan Jansma-Zia Mahmood.

Trykk på overskriften for å lese Geir Olav Tislevolls rapport fra torsdagens hendelser i Ostende.

 

Geos EM-rapport, torsdag 27. juni

 

Syv av 46 finalepar er norske!

 

Knallsterk innsats av Norge i Open Pairs semifinale. Disse syv parene kvalifiserte seg til finalen som går over to dager, fredag og lørdag:

 

Erik Berg–Steffen Fredrik Simonsen (nr. 12, 55,43 %), Tor Bakke–Sven-Olai Høyland (nr. 13, 55,06 %), Svein Gunnar Karlberg–Kurt-Ove Thomassen (nr. 16, 54,90 %), Nils Kåre Kvangraven–Terje Lie (nr. 22, 54,01 %), Per Erik Austberg–Jan Tore Berg (nr. 24, 53,75 %), Karl Christian Baumann–Geir Brekka (nr. 36, 52,23 %) og Odin Svendsen–Petter Tøndel (nr. 41, 51,91 %).

 

Flere andre norske par var svært nære 46. plassen som var det magiske grensen for å få spille finale. Jon Sveindal–Ole Berset og Ivar Berg–GeO Tislevoll var inn og ut av topp-46 i de siste spillene, men begge tippet til slutt utenfor det celebre selskap med liten margin.

 

Det tsjekkiske paret Jakub Slemr–David Vozobal vant semifinalen.

 

Første dag i dame- og seniorkvalifiseringen

 

I damenes EM for par skal det spilles én dag til med kvalifisering. Der ligger Tonje Aasand Brogeland–Lisbeth Glærum på 21. plass halvveis og har en god sjanse til å kvalifisere seg til finale. Også Bodil Nyheim Øygarden–Virginia Chediak ligger bra an på 26. plass. 

 

I seniorklassen ligger Dag Mangset på 13. plass sammen med spanjolen Amit Chadhuri.

 

For Ivar Berg og meg var det en enorm nedtur å ikke greie kvalikplassen etter å ha vært på en komfortabel 14. plass etter åtte av ti semifinalesesjoner. Da gikk nemlig det meste galt, spesielt i nest siste sesjon. I ett av de siste spillene trodde vi det skulle bli en gladscore, men det ville seg liksom ikke. Ta syds hånd og vurder hvordan du ville meldt:

 

S/N-S

 

                                   K 10 7 6 5 2

                                   D 9 2

                                   D 4 2

                                   9

 

Åpner du med svake 2 (eller Multi) med denne hånden? Det var delte meninger blant de norske spillerne om dette etter sesjonen. De som sier de ”aldri” ville åpnet i disse sonene, er kanskje litt preget av hvordan hele spillet så ut. Det er stygge soneforhold, men om man har Svake 2 på repertoaret, så ser ikke jeg noe galt i å klinke til. Men det var galt:

 

                                   9 8

                                   8 7 6 4

                                   8 7 6

                                   D kn 10 6

E D kn 4                                                        3

10 6                            S/N-S                          E K kn 3

E 3                                                                 K kn 10 9 5

8 5 4 3 2                                                         E K 7

                                   K 10 7 6 5 2

                                   D 9 2

                                   D 4 2

                                   9

 

Mot oss passet syd, og da Berg (vest) åpnet med 1 kløver og jeg sa 1 ruter, gikk han inn med 1 spar. Det gikk to passer før jeg doblet opp, og Berg passet. Det er 1100 i bet i 1 spar med perfekt motspill (må ikke starte med ruter ess). Men vi fikk tak i ”bare” 800, et resultat som kan se bra ut siden det ikke er slem i kortene. Men ved mange bord åpnet syd med Svake 2, og det gikk det to passer før øst doblet opp, og vest straffepasset. Der er det 1400 i beter med perfekt motspill. De fleste som spilte 2 spar doblet, gikk 1100 ned. Pluss 800 var ikke verd mer en vel 30 %, en liten skuffelse.

 

Siden det er slutt på bridgen for undertegnede, skal jeg forsøke å finne frem til noen morsomme spill fra de siste dagene, men vi skal selvsagt følge finalen med argusøyne.

 

Med hilsen,

GeO

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger