AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Kvangraven og Lie leder EM par med 40 spill igjen

29.06.2013
Kvangraven og Lie leder EM par med 40 spill igjen

Etter 50 av 90 spill i finalen i den åpne parturneringen leder Nils Kvangraven og Terje Lie med 57,32 %. På de neste plassene følger Eldad Ginossar–Ron Pachtman med 56,73 %, Sabine Auken–Roy Welland med 55,43 %, Jan Jansma–Zia Mahmood med 55,32 %, John Carroll–Tom Hanlon med 54,60 % og Erik Berg–Fredrik Steffen Simonsen med 54,28 %.

For de fem andre norske parene er ståa som følger: Tor Bakke–Sven-Olai Høyland på 15. plass, Per Erik Austberg–Jan Tore Berg på 23. plass, Svein Gunnar Karlberg–Kurt-Ove Thomassen på 28. plass, Odin Svendsen–Petter Tøndel på 38. plass og Karl Christian Baumann–Geir Brekka på 43. plass. 46 par deltar i finalen.

Klikk på overskriften for å lese Geos fredagsrapport fra EM.


Geos EM-rapport 11, fredag 28. juni

 

Kvangraven–Lie leder EM for par!

 

Etter halvspilt finale leder Terje Lie–Nils Kåre Kvangraven EM-finalen for par (57,32 %). På andreplass ligger Pachtmann–Ginossar fra Israel, mens Auken–Welland (Tyskland/USA) er nummer tre.

 

En stund var det helt norsk i teten. Etter 50 spill av 100 ligger Erik Berg–Steffen Fredrik Simonsen på 6. plass (54,28 %), Tor Bakke–Sven-Olai Høiland nr. 15 (53,08 %), Per Erik Austberg–Jan Tore Berg nr. 23 (50,23 %), Svein Gunar Karlberg–Kurt-Ove Thomassen nr. 28 (49,16 %), Odin Svendsen–Petter Tøndel nr. 38 (46,86 %) og Karl Christian Baumann–Geir Brekka  nr. 43 (43,86 %).

 

I damenes mesterskap var det meningen at det skulle spilles to dagers kvalifisering, men det ble gjort om slik at etter første dag fikk alle spille finale! Etter halvspilt damefinale leder D’Ovidio–Seamon-Molson (Frankrike/USA). Vicky Chediak–Bodil Nyheim Øygarden ligger som nr. 16., og på 23. plass finner vi Tonje Aasand Brogeland–Lisbeth Glærum.

 

I neste rapport skal du få et par spill fra EM-finalen.

 

Fra semifinalen for par

 

Det er av sine egne man skal ha det, heter det, og ofte slår det ordtaket til så det holder. Her et sånt tilfelle fra semifinalen for par:

 

Det er litt irriterende å møte kompiser i de aller siste spillene av en slik semifinale. Ivar Berg og jeg rotet fælt i niende sesjon (av ti), men kjempet tappert. I det siste spillet av den sesjonen møtte vi Odin Svendsen–Petter Tøndel.

 

                        E 5 2

                        D kn 8

                        E K

                        E 9 6 5 4

           

                        N/A

 

 

                        8

                        6

                        D kn 9 8 7 6 4 3

                        D kn 2

 

Vest                Nord               Øst                  Syd

Berg                Tøndel            Tislevoll           Svendsen

                       1 kl                  pass                 1 sp (i)

2 kl (ii)             dbl                   4 hj                 5 ru

pass                 5 sp                 pass                 6 kl

pass                 6 ru                 pass                 pass

pass


(i)    
De spiller med overføringer på 1 kløver, så 1 spar viser ruterfarge eller grandhånd
(ii)   Michaels Cuebid, minst 5-5 i major

 

Tøndels løft til slem (og 5 sparmelding) må sies å være veldig optimistisk, og 6 ruter er en dårlig kontrakt. Fra vest kom hjerter 2 ut til damen og esset. Tilbake kom litt overraskende kløver 3. Hva legger du?

 

Odin fant ut av det og la liten fra hånden, som var blink da det satt slik fra start:

 

                        E 5 2

                        D kn 8

                        E K

                        E 9 6 5 4

K D kn 7 3                             10 9 6 4

10 9 7 5 3        N/A                 E K 4 2

10 2                                        5

K                                            10 8 7 3

                        8

                        6

                        D kn 9 8 7 6 4 3

                        D kn 2

 

Slik det satt, så skulle jeg vel ikke ha spilt kløver tilbake i andre stikk, men det var en sjanse for at Berg var renons i kløver. Og Svendsen vinner nok sin kontrakt uansett. For med for eksempel trumf tilbake oppdager han at vest har dobbel ruter. Da finnes det ikke lenger noen kløversits hvor det ordner seg når han vet at vest har 5-5 i major, annet enn kongen singel! Det var hardt å svelge for Ivar og meg da spillet ga 3-97 i prosent i favør av nord-syd.

 

Som om ikke dette var nok, møtte vi i aller siste runde av semien Jan Tore Berg–Per Erik Austberg. Vi var inne på finaleplass før det siste spillet, men da PIL til slutt la på til 6 ruter i det siste spillet, var det hodestups ut av topp-46 igjen for vårt vedkommende.

 

Alle som er nære en kvalikplass i slike turneringer, vet hvor marginalt det kan være. Men det å være skribent gjør at man har en slags rett til å sutre litt ekstra på egne vegne. Om ikke du finner det interessant, er det allikevel terapi for den som skriver det...

Med hilsen,
GeO

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger