AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Zimmermanns våte drøm

14.09.2013
Zimmermanns våte drøm

Den sveitsiske multimilliardæren Pierre Zimmermann (58) har brukt store summer på å nå sitt store mål i bridge, nemlig å vinne Bermuda Bowl.

 
 
 
Av Alf Helge Jensen

I løpet av de kommende to ukene får han muligheten under VM på Bali. Men vi tipper at Zimmermann er en smule bekymret etter resultatene de siste månedene. Etter en utrolig seiersrekke virker laget hans å være ute av form. Geir Helgemo uttalte da også til bin.no tidligere i uka at hans forhåpninger var større enn forventningene, men han håpet selvsagt at det nå skulle snu. Det blir spennende å følge VM (Bermuda Bowl).
 
Årets store bridgenyhet i 2010 var utvilsomt at profflaget til Zimmermann fra 2012 skulle utgjøre Monacos landslag. Så langt hadde Monaco aldri klart å hevde seg internasjonalt, men den tid skulle snart være over. Et lag bestående av Tor Helness, Geir Helgemo, de italienske stjernene Fulvio Fantoni og Claudio Nunes, franske Franck Multon og Zimmermann selv, ville opplagt være blant favorittene i kommende mesterskap.
 
I desember 2010 ble avtalen under­skrevet. For Monacos bridgeforbund var det uinteressant kun å sole seg i glansen av gode resultater. De krevde at Zimmermann brukte betydelige beløp på å løfte bridgen i ministaten, noe han gladelig gjorde. Blant annet ved at Cavendish i fjor ble spilt i Monaco.
 
Zimmermanns lag fikk først beskjed om at de kunne spille EM i 2012, men EBL mente det var brudd på reglene om to fulle års karantenetid. Redningen ble at WBF så annerledes på det. Følgelig ville laget være berettiget til å spille i VM på Bali, men de kunne ikke kvalifisere seg i EM i Dublin. Dette kunne ikke bridgeverden leve med. Det hele endte som kjent med at Monaco spilte og vant EM.
 
Det var litt rart med seks utlendinger på seierspallen da Monacos nasjonalsang ble spilt, men det tok ikke gleden fra Zimmermann.
 
– Vi er stolte monegaskere. Monaco er blitt et lag å regne med. At ingen av oss opprinnelig er fra Monaco, gjør ikke seieren mindre, uttalte han i et større intervju med BIN. Og han la ikke skjul på at seier i Bermuda Bowl var hans store mål. Klarer han det ikke nå, blir det å prøve igjen. Avtalen med Monaco går ut i 2015, men det ligger i kortene at den fornyes med nye fem år.
 
Proffene til Zimmermann vil helt sikkert gjøre sitt ytterste for å gjøre det godt på Bali. Dette uttalte Tor Helness til BIN etter EM:
 
– Pierre er svært resultatorientert. Det å vinne, er veldig viktig for ham. Så for oss er seieren gull verdt både sportslig og økonomisk.
 
Det handler altså om store bonuser. Skulle Zimmermann lykkes, vil det nok temmelig sikkert bli minst en millionbonus til hver av spillerne.

Mange lurer sikkert på hvor mye penger han bruker på bridgesatsingen. Det spørsmålet var det eneste han ikke ville svare på i fjor.


Alf Helge Jensen vil ha daglige oppdateringer fra VM på Bali på BINs nettside. I tillegg til Bermuda Bowl og Transnational Open Teams spilles VM for damer (Venice Cup) og VM for seniorer (dOrsi Senior Trophy).

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger