AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Optimistisk Helness

17.09.2013
Optimistisk Helness

"Det er nå det gjelder. Nå blir det fullt kjør." Tor Helness føler seg mer enn klar for VM.


Av Alf Helge Jensen

Tidligere i uka uttrykte Geir Helgemo en viss pessimisme overfor bin.no med tanke på Monacos muligheter i Bermuda Bowl på Bali.
 
– Forhåpningene er større enn forventningene, sa Helgemo. Bakgrunnen var at de ikke har levert som normalt de siste månedene. Den lange suksessrekka har tilsynelatende stoppet opp.

Men makker Helness er mer optimistisk. Han gledet seg stort til å spille da bin.no møtte ham på Bali under åpningsseremonien mandag kveld lokal tid (seks timer foran Norge).
 
– Jeg er veldig klar for å spille. Føler at formen er på topp etter en ukes ferie her på Bali. Har ikke rørt en kortstokk. Nå er jeg tent. Men det er helt rett at vi ikke har vært på topp de siste månedene. Ingen kan vinne alt. Noen ganger blir det stang ut, men det skal det forhåpentlig ikke blir her, sier Helness.
Lagkamerat Fantoni er litt mer diplomatisk i sine uttalelser:
 
– Det er vanskelig å si noe om mulighetene. Husk at det er mange gode lag med Italia, Nederland og USA i spissen. Først av alt må vi bli blant de åtte beste for å kvalifisere oss til kvartfinalen. Det er på ingen måte opplagt. Men går vi først videre, kan alt skje, sier han.

Fantoni er ikke fornøyd med lagets resultater de siste månedene:
 
– Vi har tapt for mye etter min mening. Har ikke spilt godt nok. Men kanskje det er i ferd med å snu. Vi spilte nylig i et mesterskap i Frankrike. Vi vant ikke, men det var bra spilling, sier den italienske stjernespilleren. Det kan tilføyes at de ble nummer to, men det var ingen stor turnering.

Geir Olav Tislevoll, populært kalt Geo, spiller som kjent for New Zealand. Han er nøktern i sin vurdering av sjansene:
 
– Vi er avhengig av både flyt og god spilling for å ha muligheter til å nå sluttspillet. Men det var nesten for to år siden, og det kan skje igjen. Jeg mener vi er gode nok til å komme over middels. Og da er det bare en god kamp som vil mangle før vi er blant de åtte. Det blir sikkert tett, sier Geo.

22 lag deltar i Bermuda Bowl. I de innledende rundene spilles tre kamper á 16 spill om dagen. Geo er ikke i tvil om at de relativt få spillene i hver kamp er en fordel for dem.

Spillestart er klokka 11.00 hver dag, altså 05.00 i Norge.


Alf Helge Jensen vil ha daglige oppdateringer fra VM på Bali på BINs nettside. I tillegg til Bermuda Bowl og Transnational Open Teams spilles VM for damer (Venice Cup) og VM for seniorer (dOrsi Senior Trophy).

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger