AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

New Zealand tapte appellen

22.09.2013
New Zealand tapte appellen

I går kunne vi fortelle at New Zealand med GeO Tislevoll ble utsatt for en tenkepause-løft til storeslem mot Indonesia. Avgjørelsen ble appellert, men ikke tatt til følge av appellkomiteen.

 


 


Slik så spillet ut:

 

                                                E 8 5 3

                                                E K kn 5 2

                                                E

                                                E kn 4

                  10 9 6 2                                            D kn 7 4

                  7                                                       3

                  K D kn 10 7 6                                  9 5 4 2

                  6 5                                                    10 8 7 3

                                                K

                                                D 10 9 8 6 4

                                                8 3

                                                K D 9 2

 

Giver vest, nord-syd i sonen.

GeOs makker, Michael Ware, åpnet med 3 ruter i vest, dobler fra nord, 5 ruter fra GeO i øst, 5 hjerter fra syd og 6 ruter i nord. Dette var utvilsomt en gedigen storeslemsinvitt, men hva viste det egentlig? Syd tok en solid tenkepause og meldte 6 hjerter. Og nord løftet til 7 hjerter.


GeO Tislevoll ropte selvsagt på turneringslederen. Alle var enige i at det var en lang tenkepause. Da turneringsleder spurte hvor lang, svarte GeO: ”Jeg vet ikke, minst 12-15 sekunder.” ”Ja, det var det minst,” la hans makker til.

Turneringslederen var borte ei stund, kom tilbake og sa at meldingen var godtatt. For reglementet sier at når man spiller med skjermer, som man selvsagt gjør i VM, så må en tenkepause være minst 20 sekunder for at det skal influere.

 

– Det går rett og slett ikke an. Her er motstanderne enige i at det har vært en markert tenkepause, men turneringslederen sier at det har det ikke vært. Om jeg svarte 15 sekunder, skal ikke bety noe. Dette er en skandale, sa en oppskjørtet GeO da han kom inn i presserommet etter kampen.


New Zealand appellerte avgjørelsen, men dette ble ikke tatt til følge. Årsaken var forklaringene som ble gitt ved bordet. GeO forklarte at syd hadde tenkt minst 12-15 sekunder. Hans makker la til at det var det minst. Men reglementet sier at man kan tenke i inntil 20 sekunder når det spilles med skjermer. Nå tenkte helt sikkert syd mye lenger enn som så. I hvert fall hvis vi skal tro dem som så kampen på BBO.

Appellkomiteen besto av Jean Paul Meyer (Frankrike), PO Sundelin (Sverige), Brian Senior (England) og Ton Kooiman (Nederland).


Sundelin sier til bin.no at de forhørte BBO-operatøren. Denne bekreftet det GeO og makker hadde sagt, altså at det var minst 15 sekunder. Indonesierne var enige i at syd hadde tenkt, men de la selvfølgelig ikke på når det gjaldt lengden på tenkepausen. Og det gjorde altså heller ikke BBO-operatøren.

– Det var vanskelig for oss i komiteen å si at det ikke var riktig det som ble sagt til turneringsleder, og til oss etterpå. Derfor hadde vi ikke annet valg enn å avvise appellen, sier Sundelin.


Ordlyden i komiteens avgjørelse skal etter sigende gi inntrykk av (mellom linjene) at man ikke likte avgjørelsen de tok, at de satt med en dårlig følelse, men at det måtte bli slik.


Vi kommer tilbake med en kommentar fra GeO Tislevoll. Jon Sveindal, velkjent spiller og journalist for Aftenposten, mener appellkomiteen har tatt en feil avgjørelse.

 

– Her har de kun hengt seg opp i sekundene, men glemt meldingsforløpet. Nord tok makker med på råd ved å melde 6 ruter. Hvorfor sa han ikke 7 hjerter rett inn hvis han mente det var riktig? Da syd slo av i 6 hjerter, var det opplagt for nord å passe, spesielt etter en markert tenkepause. Spillet har vært mye diskutert, og framlagt for en rekke eksperter. Etter det jeg forstår, har samtlige svart at nord må passe, sier Sveindal.

Men det mente altså ikke ”sekund-komiteen”. De følte seg bundet av regelverket og det som ble sagt ved bordet.

Meldingene gikk likt ved begge bord i kampen mellom Monaco og USA 2. Nunes hoppet til 7 hjerter over 6 ruter. Ved det andre bordet meldte syd 6 hjerter etter tenkepause, og nord passet.

 

 

Skrevet av Alf Helge Jensen, som har daglige oppdateringer fra VM på BINs nettside.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger