AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Berg og Simonsen spurtet til Cavendish-finalen

25.10.2013
Berg og Simonsen spurtet til Cavendish-finalen

Etter første dag av kvalifiseringen så det mørkt ut for norske finalesjanser, men en fantastisk snuoperasjon av Erik Berg og Fredrik Steffen Simonsen førte dem fra 55. plass med nesten 1100 minus til 10. plass med 1400 pluss (tolv beste gikk til A-finalen)! 2500 poeng tilsvarer over 80 IMP i det fryktinngytende Cavendish-feltet.

Svein Gunnar Karlberg og Kurt-Ove Thomassen hadde også en bra dag og spilte seg opp fra et stykke under middels til 20. plass. Dermed kommer de med i B-finalen som består av parene fra 13. til 36. plass. Per Erik Austberg og Jan Tore Berg havnet like over middels i kvalifiseringen, mens de tre andre parene endte på 48. (Odin Svendsen-Petter Tøndel, 57. (Boye Brogeland-Simon Gillis) og 60. plass (Thomas Charlsen-Thor Erik Hoftaniska).

Geir Helgemo og Tor Helness var med i tetsjiktet gjennom hele kvalfiseringen, men 700 minus i nest siste sesjon gjorde at de stod i fare for å gå glipp av A-finalen. En brukbar avslutning gjorde at de kom seg videre med drøyt 100 poengs margin (30 poeng tilsvarer 1 IMP). Fulvio Fantoni og Claudio Nunes, det mest betrodde paret i auksjonen, kom på 12. og siste kvalikplass.

Turneringen ledes av polakkene Wojciech Gawel og Rafal Jagniewski. Polen har hele fem av de sju beste parene etter kvalifiseringen. Peter Fredin og Björn Fallenius gjør det foreløpig skarpest av de nordiske deltakerne med en fjerdeplas.

I Cavendish Ladies Pairs kom alle de tre norske parene seg til A-finalen som består av den beste halvparten (åtte par). De norske damehåpene er Ann Karin Fuglestad-Marianne Hardng, Lise Blågestad-Åse Langeland og Dessy Popova-Gunn Helness.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger