AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Favorittene holdt unna i 1. divisjon

11.02.2014
Favorittene holdt unna i 1. divisjon

Etter den første divisjonshelgen ga ikke Hauge-seier høy odds. Etter at de innledet den andre divisjonshelgen med en liten seier mot sin nærmeste forfølger, Møre og Romsdal (Lie), virket det enda mer sannsynlig med gull til Rogaland. Men da Møre og Romsdal slo tilbake med to storseiere, mens Rogaland spilte to jevne kamper, var det ikke mer enn 11 VP mellom lagene før de to siste kampene.

Rogaland (Hauge) skulle ut i en vanskelig kamp mot Østerdal (Skoglund) som kjempet om medalje. Brogeland-Sælensminde og Helgemo-Kristoffersen fikk imidlertid dreis på spillingen og vant hele 18,38-1,62 (75-23 i IMP). Møre og Romsdal tapte 4,31-15,69 (25-54 i IMP) mot Hordaland (Rasmussen) som var det mestscorende laget i den andre divisjonshelgen. Dermed var gullkampen avgjort.

I siste runde spurtet Midt-Trøndelag (Grøtheim) inn til seier 12,95-7,05 mot Rogaland og knep sølvet 0,13 VP foran Hordaland! Lie-laget mistet pallplassen etter å ha tapt 3,89-16,11 mot Buskerud (Smith) som endte sist på resultatlisten. De to andre lagene som rykket ned, var Oslo (Lillevik) og Østfold og Follo (Thoresen). Avstanden fra sjuende- til tolvteplass var på mindre enn 10 VP, og under den siste kampen vippet det fram og tilbake om hvem som var over og under nedrykksstreken.

I 2. divisjon ble det favorittseirer i avdeling A og C til henholdsvis Vestfold (Kopstad) og Hordaland (Høyland). Mens Høyland-laget cruiset inn til opprykk med over én kamps margin, fikk Kopstad-laget kamp til døren av Hedmark og Oppland (Holmbakken). Holmbakken & Co. trengte i overkant av 14 VP i siste kamp for å sikre seg opprykk til toppdivisjonen. De fikk 11,23 VP, men det viste seg å være for spedt da Kopstad-laget noterte full pott.

I 2. divisjon avdeling B møttes lederlagene Nord-Trøndelag (Davidsen) og Haugaland (Lutro) i siste kamp. Nordtrønderne hadde fordel av en ledelse på nesten 5 VP, men det hjalp lite da Lutro-gjengen knuste sine mer meritterte motstandere 18,09-1,91 (84-35 i IMP).

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger