AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Bombe fra Røren

11.03.2014
Bombe fra Røren

Alle trodde at EM-laget for damer var opplagt, men landslagssjef Tormod Røren ville det annerledes.

Følgende tre damepar er tatt ut til EM i Kroatia:

Ann Karin Fuglestad (Farsund)–Marianne Harding (Farsund)

Gunn Helness (Oslo)–Ida Wennevold (Oslo)

Søvi Remen (Bergen)–Siv Thoresen (Oslo)

Røren er kaptein, mens Øyvind Saur er coach.
 
Den mildt sagt store overraskelsen er Helness–Wennevold. De er en ny parkombinasjon for sesongen, og har ikke spilt mye sammen. Følgelig har de få resultater å vise til. Likevel ble de foretrukket framfor Stine Holmøy og Gunn Tove Vist, som sist helg spilte på vinnerlaget i NM for damer. Og de var nest best på butleren. Holmøy–Vist spilte på Norges lag i Nordisk i fjor sammen med Fuglestad–Harding og Remen–Thoresen. Alle tips gikk på at EM-laget ville bli det samme.
 
Da bin.no intervjuet landslagssjef Tormod Røren før landslagssamlingen i Lyngdal, avviste han imidlertid kategorisk at uttaket var opplagt. Og den uttalelsen har Røren fulgt opp. I en annen artikkel på bin.no kan du lese at landslagssjefen for åpen klasse, Christian Vennerød, karakteriserer sitt uttak som konservativt. Vennerød har satset på dem med lang fartstid sammen. Røren har delvis gått motsatt vei med uttaket av Helness–Wennevold.
 
Røren sier til live.bridge.no at det er magefølelsen som har gjort at han har tatt ut Helness–Wennevold.

– Jeg tror dette paret har stort potensiale, og jeg er rimelig sikker på at de vil prestere bra i sommer. Vi får se i etterkant om min vurdering er rett, sier Røren til live.bridge.no. Og legger til at han ikke kunne gjøre annet enn å ta ut det laget han mener vil gjøre det best.

Helness og Wennevold spilte ikke sammen i NM damer, men de deltok på landslagssamlingen i Lyngdal.  Der var de på lag med Holmøy–Vist i den avsluttende Patton-turneringen. Laget ble for øvrig sist. Holmøy–Vist var best på butleren av de to parene, men begge kom under middels. Det bør tilføyes at motstanden var tøff i og med at åpen klasse og dameklassen spilte i samme turnering.

Redaktør Snorre Aalberg i live.bridge.no er kritisk til uttaket. Han skriver på sitt nettsted at hvis Røren absolutt ville ha med Helness–Wennevold, burde det gått på bekostning av Remen–Thoresen ettersom de ikke har mange gode resultater å vise til. Videre skriver han:

«I min verden er det ett rimelig objektivt mål på hvor dyktig du er, og det er resultater. I det lange løp skal ingen fortelle meg noe annet enn at de som havner øverst på resultatlistene, er de beste. Gunn Tove Vist og Stine Holmøy har i det siste langt bedre resultater enn Helness–Wennevold. En sterk seier i NM damer i helga er det siste beviset.»

Aalberg skriver også at etter hans mening bør landslaget prioritere etablerte makkerpar, før han avslutter slik:

«Når dette så er sagt, er det viktig å legge ballen død. Tormod Røren er sjef, og etter at det er argumentert, må vi støtte opp rundt de tre parene som i sommer skal prøve å bli blant de seks beste i EM for på den måten å komme til vårt første VM for damer, Venice Cup. Skulle jeg ta feil i mine vurderinger og laget lykkes i sin målsetning, er det ingenting som vil glede mer.»

Så langt reaksjonen til redaktør Aalberg i live.bridge.no. I neste nummer av BIN kommer vi med flere kommentarer. Da håper vi å få med intervju av både Røren og aktuelle spillere.

De tre parene i landslagstroppen som ikke er nevnt i denne artikkelen, og som ikke nådde opp i denne omgangen, er:

Ranja Sivertsvik–Lise Blågestad

Åse Langeland–Kristine Breivik

Tone Torkelsen Svendsen–Tonje Brogeland

 
Skrevet av Alf Helge Jensen
 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger