AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Norges juniorlag til VM-finale

22.08.2014
Norges juniorlag til VM-finale

Polen var nok den heteste favoritten til å ta VM-gullet for juniorer (U25), og de så ut til å ha god kontroll på Norge i de to første sesjonene av semifinalen. Men de norske guttene gjorde som mot Kina i kvartfinalen og spilte ut motstanderne i den tredje sesjonen. Dermed var det bare et halvt IMP som skilte Polen og Norge før de siste 14 spillene.

I det første spillet i siste sesjon fikk Norge 11 IMP da Polen meldte en 50 % slem som gikk bet da EKxxxx mot kn9x ga en taper. To spill senere noterte Norge 10 IMP til for en utgangssving da Grude-Hegge fant et bedre motspill enn Klukowski-Tuczynski. Polen hentet inn noe av forspranget, men kampen endte med norsk seier, 105 mot 94,5 IMP!

Bare to ganger tidligere har Norge spilt seg fram til en VM-finale for juniorer, i 1993 og 1997. Begge gangene, mot henholdsvis Tyskland og Danmark, endte det med norsk tap. Harald Eide, Mats Eide, Kristian Barstad Ellingsen, Tor Eivind Grude, Kristoffer Hegge, NPC Lars Eide og coach Lars Arthur Johansen har dermed mulighet til å bli historiske i Istanbul. Finalemotstander er Nederland, et annet lag som har kommet sterkere utover i mesterskapet (de ble nummer seks i kvalifiseringen, to plasser foran Norge).

Norges U20-lag ble slått 72-147,5 i sin semifinale mot et sterkt svensk lag. I bronsefinalen venter Frankrike, som er siste hinder for å hente hjem en svært gledelig medalje.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger