Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Dejlig å være norsk i Danmark

23.01.2017

Copenhagen Bridge Invitational (CBI) ble arrangert fra 19. til 22. januar. I hovedturneringen var det 20 inviterte par, deriblant to norske; Boye Brogeland-Espen Lindqvist og Geir Helgemo-Tor Helness. De endte på henholdsvis niende- og sjetteplass og hadde tre svenske par foran seg på resultatlisten; Fredrik Nyström-Johan Upmark på fjerdeplass, Per-Ola Cullin-Peter Bertheau på tredjeplass og Mikael og Ola Rimstedt på andreplass. Vinnerne av turneringen, bare drøye 2 IMP foran Rimstedt-brødrene, ble Vincent Demuy fra Canada og Tom Hanlon fra Irland. Demuy og Hanlon hadde faktisk aldri spilt sammen tidligere!

I IMP Pairs-turneringen som gikk parallelt med hovedturneringen, deltok 94 par. Hele 40 av disse var norske, og det var tydelig at nordmennene trivdes i København. I A- og B-finalen tapetserte nordmenn seierspallen. Børre Lund-Jørgen Molberg vant A-finalen foran Ole Fuglestad-Øyvind Saur og Lars Eide-Terje Garseg. I B-finalen var Lars Allard og Per-Ove Grime best, fulgt av Anne Birgitte Fossum-Aksel Hornslien og Kjell Gaute Fyrun-Arild Rasmussen. Også i C-finalen var det lenge norsk ledelse, men Vegard Brekke og Stig Martinussen ble forbigått i siste runde og måtte nøye seg med andreplassen bak Kin Nørgaard Nielsen og Susan Just Olesen fra Danmark. Are Sivertsen og Espen Torp ble nummer tre i C-finalen, og bak dem fulgte ytterligere fire norske par!

Pro/Am-turneringen som innledet CBI, ble som i 2015 vunnet av Per-Ola Cullin og Christian Lahrmann (avbildet) - sistnevnte har siden den gang rukket å bli 13 år! Beste norske par i Pro/Am-turneringen var Per-Ove Grime og Espen Lindqvist med en fjerdeplass.

Under resultatlenken må du klikke på "Turneringer" oppe til venstre og "Copenhagen Bridge Invitational" for å komme til resultatoversikten.