AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Highlanders landet øverst på seierspallen!

22.06.2017
Highlanders landet øverst på seierspallen!

Harald Eide, Lars Eide, Sam Inge Høyland og Sven-Olai Høyland skrev seg inn i bridgehistorien med Norges første EM-gull i åpen klasse i åpent EM. Lag Blund var nær å gjøre det samme i Tromsø i 2015, men tapte mot et nederlandsk lag i finalen. I EM i Montecatini ble Greece slått 101-84 av far og sønn Eide og brødrene Høyland. Bildet av gullguttene er tatt av Kristian Barstad Ellingsen.

Det ble en spennende finale der grekerne kom best i gang. Highlanders knappet inn på ledelsen, og etter tre av fire sesjoner stod det uavgjort, 68-68. Higlanders tok tidlig ledelsen i siste sesjon, men en utgangssving mot slutten gjorde at grekerne var på skuddhold før siste spill, kun 9 IMP bak. Det avgjørende spillet ga store muligheter for en sving, men heldigvis gikk den i norsk favør, og gullet var sikret.

Begge de norske parene stiller til start i semifinale A i den åpne parturneringen. De har dermed mulighet til å vinne dobbelt EM-gull, noe Gunn og Tor Helness sensasjonelt klarte i mixed-klassen på Tenerife i 2005.

Andre nordmenn med ambisjoner i parturneringen i åpen klasse er Geir Helgemo-Tor Helness (femteplass i kvalifiseringen), Sverre Johnsen-Åsmund Stokkeland (18. plass), Artur Malinowski sammen med engelske David Bakhshi (21. plass), Asbjørn Kindsbekken-Roar Voll (22. plass) og Nils Kvangraven-Ulf Tundal (27. plass). Åtte andre norske par klarte også å komme inn blant de 94 som gikk videre til semifinale A.

I dame- og seniorklassen starter parfinalen i dag. Virginia Chediak og Ranja Sivertsvik nådde damefinalen via en andreplass i semifinale B, og det samme klarte Johnny Holmbakken og Petter Lindqvist i seniorenes semifinale B.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger