AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Helgemo og Helness dømt for skattesvindel

27.09.2017
Helgemo og Helness dømt for skattesvindel

18. september var en trist dag for bridgen. Da ble nemlig nummer én og nummer to i verden, Geir Helgemo og Tor Helness, dømt for grovt skattesvik i Oslo tingrett. Helgemo ble dømt til 14 måneders fengsel og 280.000 kroner i bot, mens Helness ble dømt til 16 måneders fengsel og 340.000 kroner i bot. Geir Helgemo har anket dommen, mens det foreløpig ikke er kjent om Tor Helness kommer til å anke.

Skattesaken dreier seg om inntekter fra profesjonell bridgespilling fra 2006 fram til 2014. Siden 2009 har Helgemo og Helness vært engasjert av Pierre Zimmermann for å være en del av hans bridgeprosjekt i Monaco. Dette har generert til dels store inntekter for Helgemo og Helness, og for Helness sitt vedkommende er det estimert at over ti millioner kroner skulle ha vært oppgitt til norske skattemyndigheter for beskatning. For Helgemos del er denne summen på drøyt sju millioner kroner, men cirka 60 % av dette beløpet har vært oppgitt via hans heleide aksjeselskap Hoklingen AS. Dommen stadfester imidlertid at alle inntektene skulle ha vært oppgitt på hans private selvangivelse og ikke på firmaet.

Helgemo og Helness mener det er uklare regler for hvor deres spilleinntekter fra Monaco skulle beskattes. De hevder å ha fått råd fra blant andre en annen bridgespiller, Bjørn Odden, som mener det er åpenbart at inntektene skulle beskattes i Monaco. Odden har hatt en skattesak gående i mange år der han som bosatt i Spania mener at han ikke skal skatte til Norge.

Sak fra Dagbladet om skattesvikdommen mot Helgemo og Helness.

Sak fra Dagbladet om skattesviktiltalen mot Helgemo og Helness. 

Sak fra Bridgewinners om utviklingen i skattesaken mot Helgemo og Helness.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger