Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Vikersund-sølv i Champions' Cup

12.11.2017

Vikersund BK (avbildet) imponerte i Champions' Cup i Riga der de spilte seg fram til finalen mot BC't Onstein fra Nederland. De 32 finalespillene ble en jevn affære med liten IMP-omsetning, som endte 33-26 til nederlenderne. På Vikersund BK, årets gullvinnere i NM for klubblag, spilte Erik Eide-Tormod Røren, Sigurd Evjen-Vidar Smith og Øyvind Saur-Jon Aabye. Vinnerlaget besto av Peter Ijsselmuiden-Geon Steenbakkers, Danny Molenaar-Tim Verbeek og Richard Ritmeijer-Magdaléna Tichá.

Vikersund BK tapte de tre første kampene i kvalifiseringen, men vant de fire neste, blant annet mot Monaco og Allfrey (England). Utklassingen (20-0) av de bulgarske mesterne K1 i tredje siste runde fikk inn laget blant de fire beste som gikk til semifinale.

I semifinalen tok de skalpen til Allfrey for andre gang i turneringen med 61-45 i IMP. På dette laget, som vant den innledende kvalifiseringen foran Zaleski fra Frankrike, spilte blant andre Tony Forrester, David Gold og Andrew Robson.

Monaco, som nå har Lauria-Versace på laget i tillegg til Helgemo-Helness og Multon-Zimmermann, skuffet med å bli nummer sju i kvalifiseringen. Etter seire mot de svenske og italienske seriemesterne ble det en femteplass til Monaco. Helgemo og Helness var regjerende mestere etter å ha slått sine tidligere lagkamerater på Heimdal BK i fjorårets Champions' Cup-finale.