AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

VM-bronse til Norge, gull til Sverige og Danmark

14.09.2019
VM-bronse til Norge, gull til Sverige og Danmark

I bronsefinalen kom Norge godt i gang mot USA 1 og ledet klart etter to av fem sesjoner. I tredje sesjon, anført av lagets sponsor Nick Nickell, knappet imidlertid amerikanerne kraftig inn på forspranget, og Norge førte bare med 6 IMP da 32 spill gjensto.

I resten av kampen fulgte lagene hverandre tett, og med to spill igjen stod det 139-139 i IMP. Meckstroth og Rodwell hadde imidlertid en meldemisforståelse i det nest siste spillet som gjorde at de havnet i 4 kløver istedenfor 4 spar. Da Allan Livgård og Terje Aa hadde 620 inn ved det andre bordet, kunne de norske supporterne slippe jubelen løs ettersom siste spill var en delkontrakt.

I dameklassen ble det enda større nordisk suksess da Sverige slo Kina i finalen. Én av de svenske verdensmestrene, Kathrine Bertheau, er norsk, men har representert Sverige i mange år etter å ha bosatt seg i landet.

Også Danmark hentet hjem et VM-gull da veteranlaget deres slo England i finalen.

I åpen klasse vant Polen med 21 IMP mot Nederland. Mixklassen ble vunnet av Russland, som slo USA 1 med 5 IMP i finalen. I Transnationals ble det dobbeltseier til Kina.

Lørdags kveld var det åpningsseremoni for den 44. utgaven av VM i bridge. Mesterskapet arrangeres i Wuhan i Kina fra 14. til 28. september. I år skal det konkurreres i fire klasser; åpen, dame, veteran og mix. Den første uken er det kvalifisering, såkalt Round Robin, mens kvartfinalene starter mandag 23. september.

Norge er kvalifisert og stiller med lag i alle klassene utenom nyvinningen mix. Damene er med for aller første gang i Venice Cup, mens det åpne er tilbake i Bermuda Bowl for første gang siden 2009. Veteranene våre deltok i D'Orsi Senior Bowl Chennai i 2015 og har mål om å gjøre det bedre enn da, og nå sluttspillet.

Mesterskapet kan følges direkte på BBO som har overføringer fra hele 14 kamper i hver runde.

Etter 23 runder i Round Robin fikk Norge med to lag til kvartfinalene. Det åpne laget ble nummer fire etter en flott avslutning på kvalifiseringen. De skal møte Italia i kvartfinalen.

Det norske damelaget var med i tetbildet gjennom hele kvalifiseringen og ble nummer tre, 0,4 VP bak Polen på andreplass og knappe 6 VP bak Kina. De hadde valget mellom Nederland og Sverige i kvartfinalen, og valgte ikke uventet de oransje til tross for at de knuste svenskene i Round Robin.<br><br>Norges seniorlag skuffet dessverre i dette VM og ble bare nummer 16 av de 24 lagene, mer enn 50 VP bak målsetningen om kvartfinale. Forhåpentligvis får de revansjert seg i Transnationals som starter parallelt med kvartfinalene.

Norges åpne lag kom glimrende i gang med kvartfinalen mot Italia og ledet 20-0 etter tre spill. IMPene rullet på også videre i førster sesjon, som endte 72-32 i norsk favør. Damenlaget fikk dessverre en start med motsatt fortegn i sin kvartfinale mot Nederland. Etter 16 spill stod det 73-3 til Nederland.

Norges åpne lag fortsatte storspillet også i andre og tredje sesjon, og etter halvspilt kvartfinale står det 171-71 i IMP i norsk favør! Damene våre har startet opphentingen mot Nederland, og etter 48 av 96 spill er stillingen 124-86 i nederlandsk favør.

Norge hadde bra kontroll på Italia i de to første sesjonene og ledet med 78 IMP før de siste 16 spillene. Der var imidlertid italienerne klart best, og midtveis i sesjonen begynte IMPene å renne voldsomt inn for dem. Fra spillene fem til ni tok de inn 42 IMP på rappen! Da var det nok flere i det norske støtteapparatet som begynte å bite negler, men heldigvis kom det svinger i begge retninger mot slutten, og sluttresultatet ble 239-202 til Norge (egentlig 241-202 da ett spill var feilscoret). Dermed er Norges åpne lag klar for semifinalen i VM, der motstanderen blir Nederland som slo Sverige i kvartfinalen.

Det norske damelaget knappet inn på Nederlands ledelse i fjerde kvartfinalesesjon og var 36 IMP bak med 32 spill igjen. Dessverre var nederlenderne sterkest mot slutten, og sluttresultatet ble 238-161 til de oransje. Likevel er det all grunn til å gratulere damene med en vel gjennomført første Venice Cup.

Norge hadde håp om å komme på talefot med Nederland i semifinalen i Bermuda Bowl, men etter 48 av 96 spill er det en overlegen ledelse til nederlenderne: 160-53 i IMP. Det trengs derfor et mirakel om Norge skal komme seg videre til VM-finalen.

Første fase av Transnationals er nå unnagjort, og 16. dels- og 8. delsfinalen spilles på torsdag. Dessverre røk både dame- og seniorlaget til Norge ut i kvalifiseringen.

Etter å ha blitt banket oransje også i den fjerde semifinalesesjonen, stod det 220-77 i nederlandsk favør. Da fant det norske laget tiden inne for å gi seg og rette blikket framover mot bronsefinalen. Denne gangen var Nederland mange hakk for gode til at Norge kom på talefot med dem.

I den andre semifinalen i Bermuda Bowl leder Polen med 42 IMP mot USA med 16 spill igjen. I Venice Cup tyder alt på at det blir finale mellom vertsnasjonen Kina og Sverige, sistnevnte med blant andre norske Kathrine Bertheau på laget.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger