Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Nederlandsk seier og norsk 7. plass i Champions' Cup

16.11.2019

Champions' Cup ble spilt i Bucuresti i Romania fra 14. til 16. november. Tolv lag deltok, der de ti beste nasjonene i EM har ett lag hver, arrangøren får ett lag, og fjorårets vinner er fohåndskvalifisert.

Norges representanter var årets norgesmestre for lag, Studentenes BK, med Petter Eide, Tor Eivind Grude, Kristoffer Hegge, Lars Arthur Johansen og Håkon Kippe. I tillegg spilte Christian Bakke på laget i Champions' Cup.

Monaco FMB, for anledningen uten nordmenn, var best i kvalifiseringen, som de vant foran italienske Canottieri Olona, nederlandske BC't Onstein og English Champions. Studentenes BK startet bra i Round robin, og ledet etter tre kamper, men etter et par stygge tap falt de nedover på resultatlisten. De endte på sjuendeplass i kvalifiseringen, og havnet på samme plass til slutt etter ett tap og én seier i plasseringsspillet.

I semifinalen tapte Monaco FMB mot de engelske mestrene, som fikk BC't Onstein som motstander i finalen etter at de slo ut Italias håp.

Med få spill igjen i finalen så det ut til å gå mot engelsk seier, men 42-0 til BC'Onstein på de fire siste spillene gjorde at nederlenderne vant med 67-40. Vinnerlaget var identisk med fjorårsvinnerne og Nederlands VM-lag i Wuhan: Bob Drijver-Bart Nab, Bauke Muller-Simon de Wijs og Ricco van Prooijen-Louk Verhees

Monaco FMB, også de etter en forrykende avslutning, slo Canottieri Olona med 8 IMP i bronsefinalen.