AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Åpenlaget og seniorene til VM, damene på sur niendeplass

28.08.2021
Åpenlaget og seniorene til VM, damene på sur niendeplass

Det ble en hard kamp om VM-billettene i alle klasser. De ni beste i åpen klasse (VM-arrangør Italia har en egen plass) og de åtte beste i de andre tre klassene (damer, seniorer og mix) ville få grønt lys til å representere Europa i neste års VM.

Norges åpne lag fikk en fantastisk start på VM-kvalifiseringen og ledet fra sjuende til ellevte runde. Midtveis gikk det tråere, men en solid avslutning, der en rekke av Europas beste lag ble slått, sikret VM-billett med en åttendeplass. Avstanden ned til Ungarn på tiendeplass var på drøye 8,5 VP.

I dameklassen var det svært spennende før den siste kampen. Seks lag kjempet om to VM-billetter, og det skilte bare 8 VP mellom dem. Norge, som lå på tiendeplass, rykket forbi Tyskland etter å ha slått dem 14-6 i VP i siste kamp. Også Belgia ble forbigått, men da Spania knuste Skottland, endte Norge på den triste niendeplassen, 1,26 VP bak VM-streken.

Seniorene våre hadde en katastrofal start på turneringen, og etter seks kamper lå de helt sist! Åtte seirer på rad førte dem opp på sjetteplass, og de holdt seg innenfor topp åtte ut turneringen. Det var imidlertid mindre enn 4 VP ned fra Norge på sjuendeplass til Tyrkia på niendeplass.

Norges mixlag startet lovende, men fra sjuende runde og ut lå de på nederste halvdel av resultatlisten. Det endte med 17. plass, hele 44 VP bak VM-streken.

Den omtalte protestaksjonen mot Italias åpne landslag (med Fantoni) fortsatte gjennom hele VM-kvalifiseringen, der alle deres 30 motstandere trakk seg fra kampen. 12 VP på walk-over i hver eneste kamp ga dem en tredjeplass i turneringen, bare slått av Sveits og Nederland.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger