AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Belgisk overraskelse i svak norsk Champions' Cup

12.11.2022
Belgisk overraskelse i svak norsk Champions' Cup

Norge hadde med to sterke lag i Champions' Cup i Helsinki, og Bergen Akademiske BK var endatil tittelforsvarere. De kom imidlertid dårlig i gang med 5-35-tap mot Studentenes BK og tapte også sine fem neste kamper. Etter hvert ble det sisteplass i kvalifiseringen og tap mot de italienske mesterne i første sluttspillkamp.

Studentenes BK fikk en fin start på turneringen, men tre tap på rad mot mesterne fra Belgia, Sveits og Nederland førte laget ned på en sjetteplass. Der ble de værende til tross for at de vant fire av de seks neste kampene. Det ble også seier i første sluttspillkamp mot Bridgescanner fra Litauen, mens kampen mot de israelske mesterne om femte-/sjetteplassen ikke fant sted.

De fire lagene som kom seg til semifinalen, var fra Polen, Nederland, Belgia og Sveits. Oppgjøret mellom BC T Onstein (med fire nederlandske europamestere) og Contact 1 (med de regjerende verdensmesterne fra Sveits) lignet en moralsk finale. Det ble langt mer ujevnt enn forventet da Zimmermann & Co. vant 86-28 i IMP.

Også i den andre semifinalen ble det kalasseier; 76-19 til belgiske Riviera over polske Szlem Gdansk, som hadde vunnet kvalifiseringen.

Finalen var lenge jevn, men midtveis i den andre finalesesjonen dro belgierne i fra. Sluttresultatet ble 91-69, og spillerne på mesterlaget var Alon Amsel, Geert Arts, Steven de Donder, Daniel de Roos, Steve de Roos og Bert Geens.

Seieren i Champions' Cup var en ny stor opptur for belgisk bridge. Under sommerens EM på Madeira kvalifiserte Belgia seg til VM i alle klassene de stilte lag i; åpen klasse (med tre av spillerne som vant Champions' Cup), mixklassen og seniorklassen.

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger