Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet

Fall Nationals i Boston

28.11.2008

Reisinger regnes som den vanskeligste turneringen å vinne i USA, og finalefeltet var fryktinngytende. Eneste norske innslag i finalen på 14 lag, var Brogeland-Lindqvist på lag O'Rourke. De lå på 7. plass etter semifinalen, og endte på en 11. plass i finalen. Lag Nickell (Nick Nickell, Richard Freeman, Bob Hamman, Zia Mahmood, Jeff Meckstroth, Eric Rodwell, med coach Eric Kokish vant Reisinger i år igjen, en enorm prestasjon. Med dette ble Eric Rodwell vinner av trofeet for den som har samlet mest amerikanske mesterpoeng gjennom året, med ny rekord. Han samlet 1017 platinapoeng, der den forrige rekorden var på under 1000. (Klikk på overskriften for å lese mer.)

Resultater og bulletiner for Fall Nationals i Boston finner du her.

Så er det amerikanske høstmesterskapet i gang. De norske parene som er med denne gangen, er Molberg-Aa, Brogeland-Lindqvist og Helgemo-Helness, alle på forskjellige amerikanske profflag. Jon Sveindal, Aftenpostens bridgeskribent, er også på plass i Boston.

346 par deltok i Bobby Nail Life Master Pairs, og turneringen ble vunnet av Nikolay Demirev og Ralph Katz. Tor Helness ble nummer 11 sammen med Pratap Rajadhyaksha, mens Boye Brogeland og Espen Lindqvist kom på plassen bak. Geir Helgemo gikk på lørdag til topps i en stor sideturnering med 98 lag på startstreken.

I Mitchell Open Board-a-Match deltok 130 lag. Etter første dag lå Jon Sveindals norsk-amerikanske lag på en sterk 4. plass. De fikk det tyngre på finaledagen og falt ned til 21. plass. Best av de norske ble Helgemo-Helness på lag Meltzer med en 12. plass. Molberg-Aa og Brogeland-Lindqvist ble henholdsvis nummer 35 og 36. Turneringen ble vunnet overlegent av Bob Hamman-Zia Mahmood og Jeff Meckstroth-Eric Rodwell.

Reisinger er den fjerde og siste hovedturneringen i det amerikanske høstmesterskapet. Den spilles som Board-a-Match, og er regnet som USAs aller sterkeste turnering. 52 lag stilte til start, og den lave deltakelsen sammenlignet med de andre hovedturneringene skyldes at ”vanlige” spillere vet at de bortimot er sjanseløse til å kvalifisere seg til neste dag (28 lag går til semifinalen, og halvparten av disse får spille finalen over 52 spill).

Allerede første spilledag var det flere av profflagene som måtte slite for å avansere. Fjorårets vinnere av Reisinger, lag Weed (Jimmy Cayne, Michael Seamon, Fulvio Fantoni, Claudio Nunes, Lorenzo Lauria og Alfredo Versace), røk faktisk ut med et halvt spills margin! Helgemo-Helness på lag Meltzer og Brogeland-Lindqvist på lag O’Rourke kom seg videre med god margin. I semifinalen ble imidlertid Meltzer-laget slått ut etter en svak første sesjon, mens O’Rourke-laget ligger på 7. plass før finalen starter.

Det fryktinngytende finalefeltet toppes av lag Welland (Roy Welland, Brian Glubok, Steve Garner, Howard Weinstein, Billy Cohen og Ron Smith) foran lag Strul (Aubrey Strul, Michael Becker, Larry Cohen, David Berkowitz, Chip Martel og Lew Stansby), polsk-russiske lag Gromov (Andrew Gromov, Aleksander Dubinin, Adam Zmudzinski og Cezary Balicki) og lag Nickell (Nick Nickell, Zia Mahmood, Richard Freeman, Jeff Meckstroth, Eric Rodwell og Bob Hamman).