AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Mer om Meckwells metoder

01.09.2009
Mer om Meckwells metoder

Litt mer lys har falt over Meckwells protest mot Espens og Boyes systemkort. Zia syntes det var latterlig. Ved bordet kom Meckwell med uttalelser som rett og slett ikke står til troende. Kampen endte 15-15.

Bilde: Jeff Meckstroth

Som fortalt i går, stoppet Meckwell VM-turneringen fordi de påstod at de ikke hadde fått laget et forsvar mot Espen og Boyes enkle majorhøyninger. Siden nordmennenes systemkort var godkjent av turneringsledelsen, syntes nok turneringslederen at det var best med en minnelig ordning. Så han sa at man jo kunne stanse kampen mens Meckwell utarbeidet et forsvar. Hvor lang tid ville det ta?

- Ja, svarte amerikanerne og dro på det. Mot noe slikt kan vi nok trenge en times tid - eller kanskje mer.

De visste selvsagt at så lang tid kunne de ikke få. I realiteten var dette svaret et nei til en minnelig ordning. De ønsket å skape vanskeligheter.

Noe helt annet er det selvsagt at Meckwell overhodet ikke trenger noen time på å lage et forsvar mot en så enkel konvensjon. Faktisk er det slik at et godt forsvar nærmest gir seg selv. Når nordmennenes 2 spar som svar på 1 spar viser 8-11 hp, bør man kanskje ha litt mer for å doble opplysende enn man behøver for å doble en vanlig høyning. Og hvis svarhånden sier 2 hjerter, som både kan være en svak høyning til 2 spar og en vanlig 2 hjerter kravmelding, får forsvaret en sjanse til å nyansere. I ni av ti tilfeller kommer åpneren igjen med 2 spar, og hvis den passes rundt, kan sistehånd nå relativt trygt gjenåpne med en dobling eller en annen balansering. Går han imidlertid inn direkte over 2 hjerter, har han en tydelig sterkere hånd. 

Et slikt forsvar tar neppe mer enn to minutter å bli enige om. Og det vil være fullstendig tilfredsstillende. Så Meckwell skrønte for turneringslederen for å skape vanskeligheter da de sa det ville ta en time å bli enige om noe.

Noe annet er det at de opplagt hadde et forsvar ferdig. Det ble tydelig da turneringslederen gjorde Meckwell obs på at de burde bruke tiden mens de ventet på turneringsledelsens vurdering av protesten, til å bli enige om et forsvar i tilfelle protesten ikke ble tatt til følge. Men Meckwell satt helt stille og sa ikke et ord. Det fins bare én forklaring: De hadde et forsvar, fiks ferdig utarbeidet. Det ville ikke ta dem en time å bli enige, men ett sekund. Alt tyder på at de løy turneringslederen rett opp i ansiktet.

Litt senere på kvelden kom Boye og jeg i prat med Zia, som jo er perlevenn med Boye. Han spøkte og lo, særlig om hvem som var best på Butleren i kampen (Zia hadde 1,49 per spill og Boye hadde 1,44). Boye ville vite hva han syntes om protesten. Zia virket ærlig overrasket og sa at han ikke ante noe om den. De får holde på med slikt noe hvis de er interessert i det, sa han, og gikk tilbake til å snakke om spill 18, der han mente vest burde lagt nieren i stedet for syveren i spar. Boye var enig, og med et fornøyd smil om munnen og et glimt i øyet forsvant Zia ut til venstre. Uten å kritisere sine lagkamerater med et ord, mente han tydelig at bridge er et altfor interessant spill til å bruke tid på meckwellske krumspring.

Les: Alt om VM

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger