AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Boye – en pakistansk bridge-guru

02.09.2009
Boye – en pakistansk bridge-guru

Endelig fikk han gjort det. Gulzar Bilal har reist fra Pakistan til Sao Paulo i Brasil for å bakspille Boye Brogeland. Det var en fenomenal opplevelse for ham.

- Ti år fra nå vil folk ikke snakke om Zia, eller Meckwell eller Lauria. De vil snakke om Boye Brogeland, sier Gulzar Bilal med overbevisning.

Bilal sitter i baren i hotell Transamérica og snakker med glød om sin norske helt. I kamp etter kamp har han prøvd å få bakspille Boye, men Boye har enten spilt i rama eller på BBO, og i de rommene er det ikke plass til bakspillere. Men mot Pakistan spilte Boye i vanlig åpent rom, så nå kunne Bilal endelig sette seg ned bak Boye.

Bilal har nettopp sett sitt eget landslag bli most 25-0 av Norge. Bilal er ikke misfornøyd med det. Han skulle nemlig selv spilt på landslaget, for laget hans vant uttaksturneringen for det pakistanske landslaget. Men de andre fire ville ikke ha med makkeren hans, Sararaz Khan, til Sao Paulo. Så Bilal synes egentlig det er helt OK at de andre tapte med maksimale sifre for guruen hans.

Bilal er 48 år og eier et større firma som importerer og produserer bygningsartikler. Det er en voksen og suksessrik pakistaner som er kommet for å se på Boye.

- Hva mener du med at Boye er din guru? spør jeg.

- Jeg er jo mye eldre enn Boye, men jeg har respekt for ham som for en far. Jeg sa til mine landsmenn etter kampen at de danset etter Boyes pipe. De var som ”puppets on a string” og Boye dro i tråden, sier Bilal og ler.

- Jeg har lest Boysys (som er systemet Boye spilte med Silla), forteller Bilal. Når kommer det nye systemet ditt på engelsk?

Men Boye vil ikke love noen engelsk versjon av systemet han spiller med Espen. Han har ikke tid til å lage det. Bilal sukker, og lurer på om han kan få den norske versjonen og få den oversatt til engelsk selv.

- Man må være forsiktig med Boye, sier han plutselig til meg. - Boye finner alltid på noe rart i de to første spillene i en match. Er det umulig, gjør han sine sprell likevel i spill 3. Ingen kan slappe av mot Boye, sier han.

- Jeg kan se på ansiktet til Boye når han er i Vugraph og vite hva han tenker, betror han han meg. Som i den fem ruter-kontrakten, der du lurte på om spar eller kløver satt tre –tre, ikke sant Boye?.

- Ja jeg tenkte sikkert i ti minutter, sier Boye og ler.

- Enda mer, sier Bilal med ettertrykk. - Jeg forsto hva du grublet på. Men fantes det en løsning?

- Jeg hadde følelsen av at jeg ville finne den hvis jeg bare tenkte gjennom alt, sier Boye. Derfor tok jeg tiden jeg trengte.

Spillet de snakker om, er spill 18 mot Meckstroth og Rodwell. 

 

Boye er kommet i 5 ruter etter følgende meldingsforløp:

 

Meckstroth har gitt og nordmennene er i sonen: 

Rodwell            Espen        Meckstroth       Boye

                                             p                       1 ru

1 hj                    dbl*            2 hj                    dbl**

3 hj                    p                 p                       4 kl

p                        5 ru             p rundt

 

*    4 eller flere spar                 

**  3 spar

 

Dette var Boyes ressurser:

 

D 8 5 2

8 7 6 2

K 10 4

8 6

 

 

K 10 4  

- -

E D Kn 7 2

K D Kn 4 3

 

Rodwell spilte ut hjerter ess og Meckstroth fulgte med nieren, svensk fordeling.

Boye trumfet og spilte kløver dame. Han tenkte at Vest kanskje lettere stakk damen enn kongen. Uansett stakk Øst med esset og vred ny hjerter som Boye trumfet. Vest la kløver 5.

Nå måtte Boye tenke litt før han spilte liten spar til damen og ny spar til tieren og esset. Vest fortsatte med tredje runde hjerter, som Boye fortsatt måtte trumfe.

På sparen hadde Vest fulgt med syveren før han stakk med esset, mens Øst hadde spilt spar 3 og spar 6 . Begge hadde altså indikert to eller fire spar.

Nå var det at Boye tok seg en lang funderingspause. .

- Ruteren må opplagt sitte 3-2 forteller Boye. Da får jeg seks ruterstikk (ett ekstra på reverse dummy) og helt sikkert to stikk i hver sorte farge. Totalt ti stikk. I tillegg må jeg ha stikk enten for den trettende sparen, eller for en kløver som står fordi fargen sitter tre-tre.

- Og du fant ut hvilken farge det var! roper Bilal strålende fornøyd.

- Jeg prøvde å sette meg inn i hvordan Meckwell tenker, forteller Boye. De visste jo sparfordelingen fordi jeg hadde avgitt en supportdobling. Jeg tror at de automatisk legger feil fordeling når de vet at makker ikke har behov for å vite fordelingen. Det er slik de opererer for å få en systematisk variasjon i sine fordelingskast. Siden begge hadde vist et likt antall kort i spar, kunne jeg altså stole på at de hadde et ulikt antall i virkeligheten!

- Og nettopp slik var det, ropte Bilal begeistret. Jeg så det på ansiktet ditt at du hadde funnet løsningen! Så tok du for spar konge, spilte ruter ess og ruter dame som du stakk over med kongen, trakk ut trumfen med ruter ti og tok siste stikk med spar åtte!

Etter dette går diskusjonen over til å handle om fordeler og ulemper med Switch og Criss cross i minor. Bilal spanderer en cola og forteller gledesstrålende at han skal bli her helt til slutt og bakspille Boye så mye som mulig.

 

 

                                                             

 

 

 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger